WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Féreg viccek: Fordítva jobb..... (37.)

2013.07.21. 20:35 :: scpeti79

A debreceni 48-as buszjáraton az egyik worms-ös rászól a másikra:

- Ernő! Fordítva tartod a kezedben a Naplót!

- Tudom, de legalább így nem azokat a szerencsétlen horvátokat látom az első helyen!

Szólj hozzá!

AZ ÉN VIDEÓM- Geryger bemutatói: Return to the castle wolfenstein (5)

2013.07.08. 22:27 :: Ernő88

Sziasztok!

Jó régen volt már az oldalon valami kis bejegyzés :) Az oldalt nem feledtem el, de kicsit kifulladtam a bejegyzések írásában. Ezúttal szeretném Geryger videójával frissíteni a blogot. Geryger az első videóját több mint 2 éve publikálta itt. Szóval lehet gondolni, hogy ez idő alatt mennyit fejlődött már. Ha nem hiszitek, tekintsétek meg legújabb játékbemutatóit.

Ernő88

1 komment

Egy kukac viccei: A szerkesztők beszéde (10)

2012.08.02. 20:06 :: Ernő88

Sokáig nem volt bejegyzés a blogon, de ezzel a kis képregénnyel szeretném tudatni veletek, hogy még megvagyunk, élünk és nem felejtettünk el titeket. Reméljük újult erővel tudjuk folytatni a már megkezdett utat a blognak és lesz időnk legalább a heti egyszeri frissítésre. Tudjátok mostanság nézem a blogokat és nagyon soknak a szerkesztője végleg beadta a kulcsot. Valószínű azért mert nincs kedve már folytatni, vagy nincs meg a megfelelő olvasottsága. Olyan blogok, amiket többen olvasgattak mint ezt. De én kitartó leszek és ígérem nem fogom abba hagyni még ha csak egy olvasó is fog naponta járni a blogra. Kitartó leszek mert ha ritkán is de vissza térek és frissítek!!! Itt nem fogjátok soha azt olvasni, hogy " a blog ezennel megszűnik"!  Ez soha... No, a folytatásban egy új rész az egy kukac viccei rovatba!

screen0032.JPG

Szólj hozzá!

Worms video sorozat: Egyetlen lövés - döntetlen forduló (19)

2012.06.29. 23:38 :: scpeti79

Sziasztok!

Lehet-e........... (még mielőtt valakinek Hofi Géza legendás 1980-as poénja jutna eszébe, és már vágná rá, hogy "....... nemi életet élni a kecskével?"...... (:D) , azt el kell keserítsem: semmi ilyenről nem lesz ebben a bejegyzésben szó....... :D)...... Szóval........ Lehet-e még a Wormsről újat mondani? Mondani talán nem, de talán akadhat közöttetek olyan, aki esetleg látott vagy épp tapasztalt olyan szituációt, amely oly ritkán esik meg, mint amilyen ritkán fehér kukac zuhan a vízbe......... A mostani videó is egy ilyen.

Ugyebár a vezérnek mindent szabad.......... Namármost: Tomislav Nikolić, Szerbia nemrég felkent elnöke is így gondolta......... De talán nem gondolta végig terve következményeit.......... :D Mindezek után már csak annyit: jó szórakozást a videóhoz. :)

1 komment

Ha a kukacok focizni tudnának...(1.rész)

2012.06.25. 10:40 :: Ernő88

Üdvözlöm a Kedves Olvasóimat!

Itt a nyár, vele együtt pedig eljött végre az Európai Labdarúgó Bajnokság is. Ezzel nem is lenne gond, na de ki gondol a kukacokra? Bár ismeretes olyan játék amiben a kukacok golfozgatnak, de én még olyan bátor emberről, aki megvalósítja azt, hogy a kedvenc férgeink a bőrt is tudják rúgni, na olyanról még nem hallottam. De képzeljük el, hogy a wormsoknek lábuk van. Milyen tehetséges futballozok lennének ők. A kommentáláshoz természetesen a jó öreg haveromat, Théot kérném fel, aki valószínűleg vállalná is ezt a feladatot, ámbár hogyan tudná kommentálni ezt az egészet? Azt hiszem nehéz feladat lenne még neki is. Két csapat lenne, a "románok" és "Ernő csapata", és kettejük között dőlne el, hogy ki nyeri a bajnokságot. Én valószínűleg az Ernő (vagyis az én) csapatomra tenném a voksom, amihez a kollégának is lenne egy-két szava. De miért is ne zajlódhatna le egy ilyen meccs? Mérjük össze fociban is a tudásunkat, persze veszélyes gyümölcsök nélkül. :)

(FOLYTATÁS HAMAROSAN!)

Ernő88

Szólj hozzá!

Mától újra frissül az oldal!

2012.06.25. 01:08 :: Ernő88

Üdvözlök mindenkit!

Kisebb, nagyobb kihagyás után ma estétől újabb "kukacos" bejegyzések várhatók. Az oka a kihagyásnak, hogy külföldön tartózkodtam közel másfél hónapig, és nem igazán voltam olyan helyzetben, hogy bejegyzéseket tudjak írni, most viszont itt a nyár és remélhetőleg életet tudok még lehelni a Worms blogba. Úgyhogy a foci EB mellett ha lehet olvasgassatok is minket.

(Közben azért a szerkesztőtársammal szoktunk Armázni is, és hadd mondjam el, előszeretettel szorongatom meg a csapatait :D )

A két szerkesztő kukacos: Scpeti és Ernő88

Következő bejegyzés: Ha a kukacok focizni tudnának... (1. rész)

worms_armageddon.jpg

Szólj hozzá!

Ünnepi Különkiadás: Húsvét 2012

2012.04.09. 20:00 :: Ernő88

Kicsit rendhagyó ünnepi különkiadásos bejegyzéssel készültem nektek, ugyanis a főszerep ma nem az enyém lesz. Az utóbbi 2 évben a blogon inkább húsvéttal kapcsolatos bejegyzéseket készítettem, de most régi olvasónk, Petya videóit töltöm fel nektek, aki a Call of Cthulhu játék 5 részes végigjátszását készítette el nektek eme jeles napra. Aki a játékot nem ismeri, mindenképpen érdemes belenézni a videókba, aki ismeri de nem tud továbbjutni annak meg főleg, mert ez a hátborzongató játék még nekem is megtetszett. Locsolás után igazán üdítő szórakozás lehet este lazulásképpen :) Hiába, a wormson túl is vannak szupi játékok.... Bár Petya megkért, hogy soroljak hibákat egyszeri végignézés után nem tudok semmi negatívat rá mondani. Esetleg ha találok valamit azt frissítésbe befogom tenni. Szóval nekem tetszett! Remélem nektek is és kommentelni, véleményt kinyilvánítani szabad. Jó szórakozást hozzá, és:

KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDEN OLVASÓNAK!!!!!

Csajoknak meg sok locsolót :)

1. rész:

2. rész:

3. rész:

4. rész

5. rész:

1 komment

Worms Armageddon - A wormnet bemutatása

2012.03.18. 20:00 :: Ernő88

Sziasztok!

A Worms játékokban van egy hely, ahol hús-vér emberekkel szemben próbálhatjuk meg tudásunkat, ez pedig a wormnet. Most a Worms Armageddon wormnetjéről beszélnék kicsit. Nem nehéz megtalálni a főmenün belül, tehát mindenki könnyen bejuthat a várakozó oldalra, ahol megpillanthatja a jelenleg játékban lévő játékosokat és, hogy kik milyen játékot hosztoltak. Ha worms-el játszom, akkor általában interneten teszem, ugyanis érdekel, hogy más milyen szinten van hozzám képest, és egyszerűen csak a mulatság kedvéért is. Van barátságos- és ahogy szokott ez a mai világban lenni, van sok ellenszenves játékos is, aki másokat lebénáz és nem érdekli semmi a győzelmén kívül. Az ilyen játékosokkal nem érdemes semmit sem kezdeni. 
Szóval ha már a netes játékkal akarunk barátkozni és magával a játékkal, azért érdemes egy magyar (vagy olyat akivel megértjük egymást) kollégát keresni, aki beavat minket a kulisszatitkokba, és megmutatja a worms apró fortélyait. Tehát, hogy segítsen minket a játékban. Anno 2009-ben mikor elkezdtem, nekem sem ment minden tökéletesen. Azóta sokat tanultam a játékról. Olyanoktól, akiket a wormneten ismertem meg. Azóta nagyon sok barátom lett és szívesen játszom velük, ha éppen kedvük van hozzá. Szóval megéri játszani ezzel a játékkal, ügyességünket igazán próbára teszi.  Ha esetleg kedvet kaptatok hozzá, nyugodtan írjatok az E-mail címemre vagy egyszerűen csak kommentáljatok ezen bejegyzés alá.

Üdvözlettel a bloggazda: Ernő88

 

Szólj hozzá!

FAQ: Gyakran Ismételt Kérdések (15)

2012.03.06. 19:11 :: Ernő88

Elég régen volt már kérdés amire választ is adhatnék, így most a FAQ rovatot frissíteném. A kérdést, a hozzá tartozó válasszal pedig máris olvashatjátok:

Kérdés: A tavalyi évben ritkán frissült az oldal, ebben az évben is ez várható?

Válasz: Természetesen nem! Már megvannak a további ötleteim a blog frissítésére, bár nem tagadom az elmúlt hónapban, a blog születésnapja után, nem nagyon volt kész tervem, milyen bejegyzéseket is tegyek be. Eljött március is, és ha minden jól megy egyik nap hozzálátok bejegyzéseket írogatni és időzítéssel beállítom, hogy minden nap legyen valami itt a WORMS-PC blogon. Úgyhogy figyeljétek az új bejegyzéseket ;)
Sziasztok!

Ernő88

Szólj hozzá!

Féreg viccek: Antennaforgatás (36)

2012.02.28. 20:00 :: scpeti79

Sziasztok!

Ezt a viccet némi "szakmai ártalom" és a Defekt Duó Kőbunkó kabaréjában elhangzott párbeszéd ihlette...... xD

Ernő csapatának egyik kukaca így szól a másikhoz:
- Ernőőőőőőőőő! Ne forgasd már azt a parabolaantennát, bejött elég magyar adó!
- És ha tovább forgatom?
- Akkor bejönnek a szerbek, a románok és az osztrákok!
 

Szólj hozzá!

2 éves a blog!

2012.02.11. 00:23 :: Ernő88

A blog ma tölti 2. születésnapját és remélem volt pár olyan olvasóm aki az elejétől, vagy legalábbis régóta követi a blogot. Nekik köszönöm kitartásukat, én pedig szeretném ezt a kis blogot minél tovább fenntartani és minél jobb, változatosabb cikkeket írni az érdeklődők számára. Köszönöm ezen 2 év alatt a figyelmet. Szülinapja alkalmából pedig vissza kapja régi külsejét és elnevezését a blog egy hét erejéig! Induljon hát a retró séma!

A szerkesztők: Ernő & Peti

3 komment

Egy kukac viccei: Pincér... (9)

2012.02.10. 20:52 :: Ernő88

Szólj hozzá!

Miért jó játék a Worms?

2012.02.08. 22:15 :: Ernő88

Olyan régen írtam már valami cikket, ezért gondoltam megírom miért is érdemes játszani a kukacokkal. Senki nem gondolná mennyi pozitív oldala van ennek. Negatív szinte egy se... talán csak annyi, amit már rögtön így az elején közölhetek: - ha esetleg kikapunk az ellenféltől! Az nem lehet túl kellemes senki számára :D

Pozitív oldalak!

1. Ügyesség fejlesztő!

A Worms, tulajdonképpen egy ügyességi játék is. Az elején ha azt mondod na ez nem fog menni, nem meglepő a számomra, én is ezt mondtam a kezdetek kezdetén :D De ami majd később jön, azt veszed észre egy idő után, hogy ez egyre jobban megy és abba se bírod hagyni. egy idő után te is ügyes leszel. Nem szabad feladni a dolgot! És azért vagyunk, hogy segítsünk.

2. Internetes játék!

A játék már nem egy mai bútordarab, de még mindig él az internetes része. Ha már eleged van az offline küldetésekből és kihívásokból, miért ne mutatnád meg mit tudsz az interneten hús vér emberekkel szemben is. Ráadásul egy csomó magyar játékossal is találkozhatsz fent. A külföldieket meg verjétek szét, ezt kívánom :P

3. Barátokra tehetsz szert!

A másik, szerintem a leglényegesebb dolog, hogy az ismeretségekből barátokra tehetsz szert. Akár magyarokról, akár külföldiekről is legyen szó, ha megadják az MSN címüket vagy felveszed őket a Facebookon, miért ne barátkoznál velük. Én ezzel a játéksorozattal már számtalan barátra tettem szert. Lásd a másik szerkesztőtársam is a Worms Mayhemen ismertem meg. És egy csomó haverom van még különböző worms játékokról. Megéri beszerezni és belevetni magatokat :)

4. És még egy csomó dolog!

Hogy miért csak ennyit írtam? Mert lusta vagyok azt a rengeteg mindent összeszedni amiért érdemes elkezdeni ezt a remek játékot :) Ahogy mondtam negatív oldala szinte nincs is. Ha még ti is tudtok valami pozitív dolgot, írjátok meg kommentben!
 

Ernő88

-------------

HAMAROSAN A BLOGON!

2011. FEBRUÁR 9.: Egy kukac viccei (9.rész)
MÁRCIUSBAN: Bloghírek Csuszival! (9.rész)
2011. FEBRUÁR 11.: 2 éves a blog!
2011. FEBRUÁR 11.: Szülinapi ajándék!
MÁRCIUSBAN: Egy kukac viccei (10.rész) 

1 komment

Játssz a PSP-den: Loco Roco (2)

2012.02.06. 14:20 :: Ernő88

A játékot még 2009. decemberében  kaptam karácsonyra, de már jóval előtte felkeltette érdeklődésem és nem ok nélkül, ahogy ez majd a játékbemutatóban ki is fog derülni. Mindig is szerettem az ilyen jellegű 2D-s mászkálós játékokat pl. a Nintendon vagy vannak ilyen játékaim PC-s gyűjteményemben is (pl. Claw) és így miért is ne szereztem volna be a Loco Roco-t kedvenc kézi konzolomra. Igaz ez nem mászkálós hanem inkább ugrálós. Már a doboz felkelti az ember érdeklődését, hát még játszunk is vele. Miután betettem kedvenc PSP-mbe ezt a csodálatos játékot, -remélem páran már rákerestek a youtubon és legalább ott átélték ezt az élményt- a főmenü fogad. Nem is akármilyen főmenü! Gyerekek által énekelt dal hallható közben, ami még egyedivé varázsolja ezt a produktumot. Engem legalább is nagyon megfogott a hangulata. Ha új játékot kezdünk, előtte alaposan gondoljuk meg mit vállalunk, főleg ha érettségi előtt állunk, mert egy jó darabig biztos nem fogja senki sem tudni letenni, aztán emiatt bukik meg valaki történelemből. Na de nem ijesztgetnék senkit ezzel, mindenki aki odajutott, az tegye le az érettségit, azt kívánom mindenki saját teljesítményéhez képest a legjobban és azután ráér PSP-zni! Egyébként a játék 2006-ban jelent meg, azután pedig még egy teljes rész született ami még nekem nincs meg, és még a Store-ra is felpakoltak egy külön, nem lemezes változatot. Aki a kételkedők táborához tartozik, mert azt mondja, nem biztos, hogy tetszeni fog neki a játék, hát nekik is van megoldás, internetről különböző oldalakon le lehet tölteni demo verziókat, olyat ami a teljes játékban nem is található meg, de szintén nagyon élvezhetőek. De térjünk is rá arra, hogy miről is szól Loco Rocoék története.
A történet roppant egyszerű! A Loco Rocok kis kerek gombócok, akik ugrándoznak és élik nyugodtan a kis életüket, egészen addig, míg  a Moja sereg rájuk nem támadnak. A Moják célja, hogy a bolygó felett átvegyék az irányítást, mint ha valami sci-fi filmben lennénk és mi más lehetne a célunk, mint az, hogy ezt megakadályozzuk, így feladatunk, hogy a Mojákat elpusztítsuk. Így tehát elkezdődik a kalandunk. A kaland során számtalan érdekes pályán ugrándozhatunk végig, amiken több feladatunk is lesz. Először is táplálkoznunk kell. A táplálékot egy ritka bogyófajta adja, amit csak Loco Rocoék tudnak kiszimatolni, -hasonlóan mint a szarvas gombát a disznók, és miután bekaptak egy ilyen bogyót egy kis Loco Roco születik, aki csatlakozik hozzánk. Minél több Loco Roco csatlakozik, annál erősebbek vagyunk és könnyebben győzzük le az ellenségeket. Mert lesznek azok is... Igaz nem fogunk megakadni sehol sem emiatt, mert a készítők nem túlozták el az ellenségek számát, de ez a játék nem is a végtelen harcról szól. A nehézséget inkább mindennek az összeszedése okozza. Felszedni az összes Pikorit (ezek a málnához és a narancshoz hasonlítanak, de valójában rovarszerű lények), megtalálni az összes bogyót, a 3 elrejtett MUI MUI-t (ezek is kis pici lények), hááát nem lesz egyszerű dolgunk. A pályák nem túl hosszúak, de nagyon érdekesek és hangulatosak, melyekre lefogadom vissza fogtok térni párszor, hogy átérezzétek újból a varázsát. A pályákon érdemes kutakodni rejtett helyek után, ugyanis szép számmal van belőle és általában több extra (pikori, MUI MUI stb.) dolog lapul itt. Bevallom 2 év után még nekem se sikerült mindent megtalálnom, majd idővel talán. Az irányítást tulajdonképpen a Loco Roco kezdőbetűiből már ki lehet találni, 2 gombot kell csupán használni (L és az R gombot), amiből lesz 3, mert ha sok kis gömböcöt találtunk meg, már túl kövérek, hogy egy szűkebb helyen átjussanak, na ide kell a szétválasztásra még egy gombot használni (kör gomb). Mikor pedig teljesítünk egy pályát, a Loco Roco-k szétválnak és elkezdenek énekelni, ezután pedig bejön a statisztika képernyő, ami megmutatja miből mennyit szedtünk össze egy adott tárgyból. Mivel ez egy álmos ország, vannak különleges küldetéseink is, ami abból áll, hogy a Napot vagy Holdat és más teremtményt fel kell ébresztenünk, itt szintén szét kell választanunk a gombóckákat, viszont itt annyi a csavar, hogy rendelkeznünk kell egy megadott számú Loco Rocoval. Nem nehéz elérni a limitet, mikor az megvan szintén elkezdenek énekelni, ezáltal fel tudjuk ébreszteni az illetőt, és ezért hálájuk jeléül valamilyen tárgyat adnak a Loco ház építéséhez. A Demo verziókban szerintem sokkal ötletesebben van ez megcsinálva, mert ott a felébresztés után titkos helyek nyílnak meg, általában rengeteg felszedhető dologgal.
A játék alaphangulatát a kellemes és megnyugtató gyermek dalok adják, és az izgalom ami kalandunk során lesz. A grafika pedig egyszerűen csodálatos, erre egy rossz szavam sem lehet. Több extrát is kapunk, hiszen 3, de valójában 2 minijátékot is kapunk, a 3.-at nem nevezném minijátéknak, mert igazából egy pályaszerkesztő amiben saját pályákat hozhatunk létre magunknak. Véleményem szerint a minijátékok nem sikerültek olyan érdekesre, viszont használatuk "nem ingyenes", a kaland során felszedett pikorikkal fizethetünk értük. Ennél talán csak egy fokkal érdekesebb a Loco ház, ahol a kaland során felszedett tárgyakat lehet felhasználni és egy kényelmes kuckót varázsolni gömböckéinknek. Annyira ez se csigázott fel túlzottan, de nem vagyunk egyformák, lehet valaki órákat is képes eltölteni vele én nem, na mindegy. Internetes lehetőségként csupán az elkészített pályáinkat és Loco házunk terveit oszthatjuk meg más felhasználókkal, szóval semmi extra, plusz még akinek megvan a játék 2 pályát is áttölthet annak, aki nem rendelkezik ezzel az izgalmas játékkal. Jut eszembe, van egy olyan lehetőség, hogy lehet fényképezni szabadon a játékban, így akár lekaphatunk valami vicces pillanatot, amit a memókártyánkra ment és beállíthatjuk PSP-nkre háttérképnek, vagy mutogathatjuk barátainknak. Na ez a lehetőség viszont nagyon tetszett nekem. Ezt ötletesnek találtam.

Egy szó mint száz a Loco Roco-t érdemes kipróbálni, főleg, hogy interneten már vannak ilyen minijátékok is, szóval hajrá-hajrá, kipróbálás után akinek tetszett érdemes beszerezni, hiszen még kapható a boltokban, aki pedig Store-ról le tudja tölteni, az ott szerezze be. A játék teljes kipörgetése pedig nem 1-2 órát garantál. Hosszú ideig keresgélhetjük az elrejtett dolgokat. A 2. részt nem próbáltam még, de ha minden igaz újítások találhatók benne és ugyanilyen izgalmakra, ha nem még nagyobbra tehetünk szert. Kellemes játékot mindenkinek!
 

Plusz még egy gondolat: Én mindenkit arra biztatok, hogy ezeket a játékokat, ha zsebpénz engedi, vagy netalántán rendkívüli akcióval van meghirdetve, mindenképpen eredeti, dobozos  állapotban szerezzük be, kedvenceinket érdemes inkább polcunkon tartani mint letölteni. Remélem többen is így gondolják, nekem pl. csak Original PSP és PS1 játékaim vannak. PC-n más a helyzet, de konzoljaimon jobb szeretem az eredeti játékokat, és egy játék megvásárlása után, ha a pénzem újból engedi, vásárlom a következőt ami szintén érdekel. Megvásárlás előtt pedig ha demora lehetőség van, mert véletlenül adtak ki hozzá a készítők, javaslom előbb annak a kipróbálását, mert velem is történt már olyan, hogy "hú, de jó játék" aztán megvettem, kipróbáltam és a következő véleményen voltam: "hú, de rossz, kár volt megvennem"! Ha nincs demora lehetőség, akkor pedig az internet segítségét igénybe venni, megnézni róla videót, mások véleményét elolvasni, hogy megéri-e szert tenni a játékra amit kinéztünk magunknak. Szóval én így gondolom az egészet, de ki hogy van vele. Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek, bármilyen játékkal is játsszon!!!!!

Szólj hozzá!

Worms video sorozat: A fejről lepottyanó szent kézigránát (18)

2012.02.05. 13:17 :: Ernő88

Több mint 3 évnyi Worms Armageddonozás alatt nagyon sok mindent láttam már és szerintem még fogok is, mert ez a játék mindig tud valami újat és érdekeset mutatni. Igaz ez az alább látott részletre is, amit Peti vívott ellenfelével, FFie-vel. Pontosan arról van szó, hogy egy pillanatra megakadtnak hitt szent kézi is tud oda pottyanni, ahová már nem is gondolná az ember. Ezen a sémán egyébként (Holy War) amúgy sincs bővelkedő fegyverarzenálunk, csupán a szent kézivel rendelkezünk. Sajnos ilyenkor csak a játékot láthatjuk, de egy-egy forró helyzetben megnézném az ellenfelek arckifejezését is. Petinek szerencséje volt, megúszott egy robbanást és így még épp bőrrel tudott videót is készíteni... Íme:

4 komment

Féreg Viccek: A kicsúfolt kígyó (35)

2012.01.19. 22:26 :: Ernő88

Nagy sokára talán már beindulhat végre a blog, sikerült levizsgáznom és újra jöhetnek a napi bejegyzések. Ugyanis idén ez még csak a második. Az új évet egy igen csak frissen hallott viccel kezdeném, amit Petya barátom osztott meg MSN-en, és mi tagadás nagyon megtetszett. Főszereplőnk ezúttal egy kígyó.

Férfi: Sajnálom kígyó, hogy tegnap csúfoltalak mert nincs lábad!  
Kígyó: Semmi baj!
Férfi: Kezet rá!

 

Szólj hozzá!

WORMS - PC játékok magazin 2012-ben!

2012.01.01. 22:02 :: Ernő88

Először is szeretnék mindenkinek még egyszer nagyon-nagyon sok boldog újévet kívánni, és remélem idén is sokan olvassátok majd a blogot. Remélem idén is sikerül a blogos közösségből vagy a kommentezők között barátokra szert tennem, ahogy a tavalyi és a 2010-es évben is. Szívesen barátkozok, ismerkedek emberekkel. Idén februárban tölti a magazin 2. születésnapját, erre az alkalomra pedig meglepetést is tervezek. A tavalyi év nem kedvezett, és nem csak ezen, más általam szerkesztett blogoknál sem, ugyanis nagyon kevés bejegyzés született amiatt, hogy a suli nagyon lefárasztott. Idén most megpróbálom ígérni, hogy a tavalyi mennyiségnek a duplája fog érkezni, a tartalom pedig elfogja érni a kívánt minőséget (és mennyiséget). Ahogy a tavalyi év első napján közöltem veletek a megtartott és megszűnő rovatokat, így ez idén sem lesz máshogy. Bár volt példa, hogy egy megszűnt rovat ismét folytatódott. Nagyjából ennyi is lenne, úgyhogy nézzük először amik folytatódni fognak. A megmaradt rovatokból egy párat részletesen is megemlítenék, a maradékot csupán címszavakban említeném meg.

AMI IDÉN MEGMARAD...

 • Egy kukac viccei

A Worms Képregény Sorozat bár tavaly még egy lezáró epizód erejéig visszatért, a képregényes formát még megkívántam tartani. Ebben a rovatban a híres-neves kukacainkkal meséltetem el, a többek közt interneten talált vicceket. Idén több epizódot szeretnék publikálni nektek.

 • Féreg viccek

A rovat már régebben a műsoron van, és továbbra sem kívánom megszüntetni ezt. Ebből a rovatból általában sűrűbben érkeznek bejegyzések, ami az idén sem lesz máshogy. A Féreg viccek fő jellegzetessége, hogy csakis olyan viccek kerülnek bele, aminek főszereplői a kukacok és férgek!

 • Worms: bugkiállítás

Mint minden játék, így a worms játékok is bővelkednek hibákkal, ezért jött a Worms: bugkiállítás ötlete. Pár bugot már sikerült bemutatnom, ami az idén remélhetőleg csak gyarapodni fog. Tehát ez a rovat megmarad szépen a blogon.

 • WORMS/KVÍZ

Worms játékokról teszek fel mindenféle kérdéseket, darabszámra pontosan 5-öt, amikre helyesen kell válaszolnotok, és a kérdések után "Helyes megfejtőként" kerülhettek fel . A rovat 2010-ben debütált a blogon, és idén is folytatódni fog.

Ezen kívül még több rovat is megmarad, többek közt a: Worms video sorozat, 5 perc játék, Freeware játékbemutatók, Játékok a Commodore 64-en, JátékSPÁJZ, Játékos fogalomtár, Mesés pc játékok, a konzol rovatok közül az összes és a Mobiltelefonos játékok is maradnak még biztosan az idén.

...ÉS AMI NEM!

 • Retró Játék Sorozat

Egyedül a retró játékokat bemutató sorozat fog a süllyesztőbe menni..... de csak névlegesen, ugyanis lesz régi játékokat bemutató rovat itt a blogon, de külön címet fog viselni ami kategorizálva lesz évszámok szerint. Bővebben hamarosan!

---

Más megszűnő rovatom idén tehát nem lesz, és igazság szerint nagyon újra sem kell számítani. Tavaly újként jött be a Freeware és PSP-s játékokat bemutató rovatom, és igaza volt annak a kommentelőnek aki azt intézte hozzám: "Inkább többet foglalkozzak az aktuális rovatokkal, minthogy mindig újat készítsek". És ebben belátom igaza van. Így azt tudom kívánni, remélem idén is velünk tartotok. Higgyétek el megéri!

Szólj hozzá!

Szilveszteri különkiadás 2011: Szilveszteri tűzijáték

2011.12.31. 23:59 :: Ernő88

Az utolsó pillanatokra tartogattam nektek azt a játékot, aminek tulajdonképpen csak annyi a lényege, hogy minél több tűzijátékot robbantsunk fel, ehhez pedig az egerünket kell csupán használni. Bal egérgombbal a felszálló tűzijátékokra kell kattintani, és cél, hogy minél kevesebb zuhanjon le robbanás hiányában. Ha sokat engedtek lezuhanni akkor véget ér a játék is, ezután pedig ha ügyesek voltatok a toplistára írhatjátok fel magatokat. A játék nem bonyolult majd meglátjátok, tulajdonképpen az ünnepi hangulatot akartam megteremteni, akik valamiért otthon töltik szilveszterüket és esetleg a blogot követik. A játékról pár véleményt olvashattok a következő sorokban:

Théo véleménye: Először is, mindenkinek BUÉK! Másodszorra pedig jöjjön a játék! Remek kis kikapcsolódás az embernek, ha van pár szabad perce az msn vagy facebook mellett egy internetes flash játékra. Jól el lehet szórakozni a tűzijátékok robbantgatásával és valljuk be, látványos is egy-két pukkanás. Ezeket nemsokára a saját ablakunkból is látni fogjuk és remélem ilyen jól sikerülnek majd, mint az én pontszerzéseim. Ajánlom bárkinek, aki szereti az ügyességi játékokat és a pontszerzősdit, hiszen rövid regisztrációval a többiekkel is versenghetünk.

Roach véleménye: Hogy miről is szól a játék? Túzijátékok felrobbantásáról. Hogy miért nem hangzik rossz játéknak? Talán mert nem rossz. Feladatunk a képernyőre tévedő rakéták felrobbantása oly módon, hogy rávisszük az egeret és kattintunk. Nem nehéz feladat higgyétek el. A játék pontra megy (p.b: 3639) így többen játszva versennyé alakulhat a dolog.
 

És akkor alább ki is próbálhatjátok ezt a nagyszerű játékot!

Magam és a többi szerkesztők nevében kívánok mindenkinek nagyon sok Boldog Új Évet!

 

3 komment

Szilveszteri különkiadás 2011: Csuszi HÍRADÓ

2011.12.31. 20:00 :: Csuszi kukac

Üdvözlök minden kedves szilveszterezőt!

Ma a Csuszi HÍRADÓT olvashatjátok tőlem, Csuszitól, és szeretnék beszámolni nektek a mai nap eddigi rendkívüli híreiről, ami már nem meglepő az év utolsó napján. Nézzük mik is történtek ma az országban!

Halastóba pottyant a "horgász"!

Már ma hajnal 4-kor egy sajnálatos közlekedési baleset történt a Siófok felé vezető úton, ugyanis egy HO-HO-HO Horgász VHS kazettákat szállító teherautó, érthetetlen okból letért, és az út melletti mesterséges halastóba csobbant, de a sofőr szerencsére megúszta ép, de kicsit sem száraz bőrrel. Ám a szemtanúk által kihívott mentősök egyike nem tudott magának megálljt parancsolni, és muszáj volt ezt a megjegyzést intéznie a pórul jártnak: "Ember! A XXI. században vagyunk! Ma már DVD-n nézzük a filmeket!"

Kamuzott a bejelentő, pezsgőzés lett a vége

Reggel 10 órakor kommandósok érkeztek az egyik soproni családi házhoz, ugyanis azt a fülest kapta a rendőrség egy ismeretlen bejelentőtől, hogy ott valami nincs rendben! A rendőrség szépen kidolgozta még azelőtti nap, hogy törjenek be a családhoz, ám meglepetésükre mikor betörték az ajtót, az apa egy szál gatyában, pezsgővel a kezében bámult értetlenül nem várt "vendégeire". A kommandósok a helyzet tisztázása után elnézésüket kérték, a családapa még azt az egy üveg pezsgőt is felbontotta és együtt kortyolgatták el. A bejelentőt a rendőrség nagy erőkkel keresi. 

Elszabadult az oroszlán

A nyíregyházi állatkertből dél előtt pár perccel elszabadult egy veszélyes oroszlán, emiatt a városban is nagy lett a pánik. Az állatszelidítők meglepetésére, azonban nem támadt senkire, csak a közeli lángososhoz ment bekapni egy-két falatot, és mivel a bódés ijedtségében talán a városból is kiszaladt, az éhes állat is jól lakhatott. Valószínűleg nem fogják a számlájára írni a sok elkészült lángost amit megevett...   

Gazdálkodj okosan

Székesfehérváron történt a következő érdekes történet. Valamikor 2 óra után az emberek valami egészen szokatlanra lettek figyelmesek. Pénzeső hullott az égből. Az emberek csak arra gondolva, hogy na most végre meggazdagodtak, szorgalmasan gyűjtögették össze a papírpénzeket, és mielőtt valaki a sok lencsére hivatkozott volna, az álomból szörnyű valóság lett. Az emberek át lettek verve. Játékpénz volt...  Ugyanis a közeli Gazdálkodj okosan társasjátékokat is gyártó cég, papírpénz gyártó szalagsoráról a szél az ablakokon át fújta ki a temérdek pénzt az ott lakó emberekhez, akik kint töltötték szabadidejüket. Valószínűleg örökre megmarad ez az eset emlékezetükben.

A batyus báli rosszullét

Balmazújvárosban egy délutáni órákban megtartott batyus bálon szolgálták fel azt a süteményt, amitől az emberek rosszul lettek. Valószínűleg valami krémes okozhatta a bajt, és mint utólag kiderült, cukor helyett sót tettek a tésztába. Az emberek viszont sajnos a kórházban töltik estéjüket, de az ápolók megengedik kivételesen a pezsgőzést az osztályon. A kölyökpezsgőzést....

Műholdas baleset

Este 8-kor egy szerelmes pár Tisza parti háza lett egyenlővé a földdel. Mint utólag kiderült, a szerelmes pár kettesben akarta tölteni szilveszterét, ám mikor kellemes sétájuk után a tó parti házukhoz érkeztek, szörnyű látvány fogadta őket. A ház már inkább fahulladéknak volt jó mint egy kényelmes, romantikus fészeknek. Mobiltelefonjukon értesítették a hatóságokat, és mivel ők maguk nem mertek közelebb menni, a kiérkező rendőrök pillantották meg a műhold martalékait. Egy korábbi bejelentés szerint, ugyanis egy műhold volt éppen lezuhanó félben, ami már nagyon alacsonyan keringett, és emiatt bármelyik pillanatban becsapódhat a Föld valamelyik pontjára. A pár pechjére a műhold épp a kis hétvégi kuckójukat rombolta le, ám mivel ez az "égi ajándék" a lakásba esett, az már az ő tulajdonukat képezte, és a ház értékének a többszörösét fizették a műholdért a kutatók. Ki ne kívánna ilyen "égi áldást" magának szilveszterkor?

Torta helyett macska

Egy debreceni esküvő után megtartott szilveszter másnap hajnalig nyúló lakodalmon, éppen a tejszínes tortát szervírozták letakarva, mikor valami mozgolódást véltek a lepel alatt felfedezni. Mikor lehúzták, pillantották meg, hogy azelőtt még a konyhában somfordáló cicus valahogy bemászott és elkezdte a tortát falatozni. Természetesen az ifjú házaspárnak és a vendégeknek nem volt gusztusuk a tortához a cica után, így a finom falatokból kimaradtak, de még így is volt mit inni-enni.

A 2011-es év utolsó napi hírei tehát ezek lettek volna, és kívánok mindenkinek kellemes és boldog új 2012-es évet!

Szólj hozzá!

Szilveszteri különkiadás 2011: WORMS/KVÍZ - Szilveszteri kiadás

2011.12.31. 14:10 :: Ernő88

Az első szilveszteri különkiadásos bejegyzésben a WORMS/KVÍZ-el találkozhattok, amelyben az előzőekhez hasonlóan, ismét 5 kérdést teszek fel, de nem a megszokott, átlagos kérdéseket. Természetesen a worms játékokkal kapcsolatban fogok kérdezni, de olyanokat ami mindenképp érdekes lesz. A szabályok természetesen nem változtak, és a bejegyzés végén olvashatjátok ezt. Akkor hát kérdésekre fel!

WORMS/KVÍZ SZILVESZTER

 

1. kérdés

Melyik worms-játék jelent meg szilveszter napján, az utolsó percben 23:59-kor?

A helyes válasz:_____???______

A helyes megfejtő:____________

2. kérdés

Melyik worms-játék fegyverei a következők:

tűzijáték - petárda eső - pezsgő robbanás - szénsav áradás - dugó pukkanás - hasfájás akció - trombita - duda - konfetti bomba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. kérdés

Melyik worms-játékban szerepelt már Csuszi?

Worms Armageddon - Worms 4: Mayhem - Worms Reloaded

4. kérdés

Melyik állítás igaz?

 • A Call of Duty-játékok mindegyikében szerepel egy minijáték, a Call of Worms Arma.
 • A Worms Armageddonnal 2012-től wormneten már csak szilveszter este lehet játszani (este 8-tól 12-ig).
 • Kiszivárgott hírek szerint a Team 17 megfogadja, ezentúl minden évben készít worms-játékokat.
 • A Worms 4: Mayhem prototípusában elvileg lehetett petárdákat is használni, de a kritikusok ezt rossz néven és morbid humornak vették, (persze az UFO támadás az nem az) ezért kivették ezt a lehetőséget.
 • 2001-ben limitált kiadásban lehetett kapni olyan gyerekpezsgőket, amin a Worms Armageddonból ismert kis kukac volt látható.
 • Az egyik TV2 szilveszteri különkiadás végében egy baki miatt az egész ország hallhatta Bárdos Andrástól: "Irány a worms! Várnak a csapataim."

5. kérdés

Mit fogadnátok meg az újévre a PC-s játékokkal kapcsolatban? (Minden válasz felkerül!)

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

___________________________

---------

(SZABÁLYOK!!!!Aki kommentben elsőnek helyesen válaszol valamelyik kérdésre, annak a neve lesz feltüntetve a kérdések után. Egy ember akár az összes kérdést is megválaszolhatja. Egy ember, csak egy választ adhat egy kérdésre! Ha valaki már kommentben elküldte válaszát, és utólag rájött a helyesre, már nem fogadom el. A válaszotokat egyszerűen így küldjétek el kommentben: 1. xy 2. xy 3..... Csak arra válaszoljatok amiben biztosak vagytok, vagy jól utána néztetek)

Sok sikert a gyors válaszolásra!

 

 

2 komment