Csuszi klasszikus játékai: Snake (1) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Csuszi klasszikus játékai: Snake (1)

2010.08.29. 12:17 :: Csuszi kukac

 

 

 

 

 

 


Na szevasztok!

Először is bemutatkoznék azoknak akik még nem ismernének: Csuszi vagyok, a blog kukaca. A képem pedig a bejegyzés bal felső sarkában megtalálható. Szerintem elég sármos kukacúriember vagyok. Szerintetek is? A képen az aláírásom is megtalálható. Mostani első rovatom pedig a: "Csuszi klasszikus játékai", amiben ahogy remélem a cím is utal rá, régi klasszikus játékokat fogok bemutatni nektek, melyeket feltehetőleg nagyon sokan ismertek. Az első játék is ilyen talán, a Snake. Nehogy azt merje valaki is gondolni, hogy nem véletlen, hogy ezt a játékot választottam. Nem magam miatt... A snake az egy kígyó. Én kukac vagyok. Kész...

 Snake


A Snake videojáték első megjelenése, 1970-ig nyúlik vissza, és azóta tartja töretlen népszerűségét ez a klasszikusság. 1988-tól, Nokia telefonokon is helyet kapott a játék, és ezután csak egyre népszerűbb lett a játékosok körében.

A játékban egy kígyót kell irányítanunk (nem kukacot bár ma már van példa olyan játékra is), egy sík terepen (felülnézetes platform), -a lassútól a nagyon gyorsig- közben szedegetnünk kell a terepen előbukkanó elemózsiát is, és arra is figyelnünk kell, hogy a saját farkunkba, vagy a játékteret körülhatároló falba ne ütközzünk. Egyes snake játékokban be lehet állítani, hogy ne legyen fal, ilyenkor ütközés helyett újra feltűnünk a képernyőn. Amikor a kígyó felveszi az élelmet, nőni kezd, és minden felszedett élelem után, egyre kevesebb járható hely marad, és megnő az ütközés veszélye is. Miután a kígyónk már igen méretes, életbe lép az, hogy szabályszerűen kezdjük el irányítani. Tehát egyik faltól megyünk másik falig, de még a közvetlen ütközés előtt elkanyarodunk a szabad helyre. Megvan a hibázás lehetősége is, ilyenkor sajnos véget ér a játék. Szóval ezzel a módszerrel elvileg belepheti a kukac a teljes területet, de ez még nekem nem sikerült. Akinek igen, az nagyon ügyes volt és gratulálok neki.

A Snake játékot nehezíthetik azzal, hogy különféle akadályozó elemeket tesznek le a pályára, vagy minden szint után nő a sebesség. Könnyítésképpen pedig beállíthatjuk, hogy nincsen körülhatárolt fal a pályán. Van olyan snake játék, amiben minden felszedett élelmiszer más. Találkozni lehet olyan verzióval is, ahol különböző extrákat lehet felszedni (pl. turbó sebesség, 10 mp-ig nincsen fal stb.) Ma már nagyon sok flashjáték is született a Snake alapján, ezáltal a játék telepítésmentesen, gyorsan és könnyedén elérhetővé válik.

 

  


MILYEN PLATFORMOKRA JELENT MEG?

Szinte mindenen gépezetre adtak már ki Snake játékot. A PC-től kezdve a konzolokon át, Tetriszekre és mobiltelefonokra is. Nincs olyan készülék már, ahol ne futnánk vele össze. Kedvencem, még anno ami a Nokia telefonon volt.

A játék egyébként díjazza kitartásunkat, hiszen ha a játék véget ér, még a toplistára is felkerülhetünk. Sok sikert hozzá.

Ebből a játékból hoztam is nektek egy Flash verziót, hogy ti is tudjatok játszani vele. 3 féle sebesség közül lehet választani ebben a játékban. Nekem nagyon tetszett, remélem nektek is fog.

Csuszi kukac


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr452256136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mayhem 2010.08.29. 18:16:03

Jó játék csak kicsikét unalmas.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.08.29. 19:13:00

Én például Nokián imádtam vele játszani:D

Csuszi kukac · http://wormspcjatekok.blog.hu/ 2010.08.30. 23:45:23

@mayhem: Ne mondj ilyet Kedves mayhem:D Bár én se tagadom egy idő után unalmas. Köszi a kommentet amúgy :D Üdv: Csuszi
süti beállítások módosítása