Új sorozat! JÁTÉKOS FOGALOMTÁR: Bug fogalma (1) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Új sorozat! JÁTÉKOS FOGALOMTÁR: Bug fogalma (1)

2010.07.28. 13:18 :: Ernő88

BEVEZETŐ GONDOLATOK TŐLEM...

Sokatok még csak most illeszkednek be a számítógépek világába, de a játékokat már kívülről fújjátok. Valaki azt mondja, hogy "Cheat" vagy esetleg "BUG" és nektek mégsincs fogalmatok, hogy mit jelent. Nos a játékos fogalomtár kifejezetten a játékok világába vezérel benneteket, ahol kifejezetten a játékok (összefoglalóan) terén magyaráz meg olyan fogalmakat, amiket érdemes tudnia a kezdőknek.Természetesen akik ezeket tudják ne vakarják a fejüket, hiszen gondoljatok csak bele, ti is megtanultátok ezeket valahonnan.
Nos ezeket a fogalmakat kezdőknek ajánlom, de nyugodtan olvasgathatja mindenki, és bátran olvashatják mindennapos blogolvasóim is. Örülnék annak is, ha kommentben hozzáfűznétek 1-2 gondolatot, esetleg kiegészítenétek a bejegyzésben az éppen aktuális fogalmat ha úgy gondoljátok hiányos. Az első fogalmunk az előző bejegyzésből elárulva a: BUG lesz.

BUG, BUGOK FOGALMA AZ INFORMATIKÁBAN!

Sokatoknak juthat eszébe a bogár szó. A bug valójában a bogarat jelenti. De az informatikában egészen más jelentése van:

  • Az informatikában összesítve azt jelenti ez a szó, hogy egy progam hibás működést produkál, hibásan működik, grafikában hibás (játékoknál főleg).
  • A játékoknál szokták ezt alkalmazni. Ha egy játék túlzottan BUG-os, akkor az hibás. Ez általában a játék grafikájában nyilvánul meg.
  • Kétféle BUG-ot különböztetünk meg:
  1. a stilisztikai bugot, ami csak a látványt rontja, és a
  2. programbugot, ami játszhatatlanná (vagy használhatatlanná) teszi a játékot (programot). Példa programbugra: játék fagyása egyes helye(ke)n, ellenfél átlő a falon, stb. (Mindannyiunknak ismerősek lehetnek ezek a példák)

EREDET

A szó eredete az angol bug (bogár) szóra vezethető vissza, feltehetőleg akkora, mikorra az első kezdetleges számítógépekbe bogarak "bújtak el", majd ezek hibás működést generáltak.

Érdekesség: A mai modern világunkban ha valamilyen tárgy hibás, rossz azt bugosnak szokták mondani.

http://www1.linkclub.or.jp/~clubey/wolf.gifs/mortyr%20graphics/mortyr2.jpg

Forrás: wikipédia: a szabad enciklopédia

 

Ernő88

 

 

A Mortyr nevű játék játszhatatlanná válik a rengeteg BUG miatt. Ez az a játék, amelyben a BUG mindkét fajtája megtalálható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr32182133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása