WORMSKLÓN - Hedgewars, a sündisznók harca (3/3: Befejező rész) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

WORMSKLÓN - Hedgewars, a sündisznók harca (3/3: Befejező rész)

2011.10.08. 23:00 :: Ernő88

Üdv, minden Kedves olvasónak!

Hú emberek! Nem is tudom, hogy kezdjem bevezetőmet, hiszen több mint egy éve született meg a Hedgewars, a sündisznók harca első két írásos tesztje, és restellem, hogy csak most írom a befejező részét. Annak idején egy Kedves olvasóm, Vlado mutatta be a játékot, és az ő kérésére írtam meg a tesztet. Egy ideje nem tudom mi van vele, úgyhogy Vlado ha vagy, jelentkezz vagy kommentben vagy MSN-en nálam :)!
Akkor hát jöjjön el a jeles nap, mikor befejezem a sündisznók harcának tesztjét.

Bevallom vissza kellett olvasgatnom mit is mutattam be eddig, és csodálkozva tapasztaltam, hogy szinte semmit, ezért az utolsó tesztbe kell belesűrítenem a kimaradt dolgokat. Egyébként mikor beléptem a játékba, azt vettem észre, hogy kicsit le vagyok maradva a frissítéssel, ugyanis nekem a 0.9.13-as verzió van, és a játék megkért töltsem le a legújabbat, a 0.9.16-ost, ami 2011. szeptember 16-án jelent meg, és itt már lehet vannak kampány is. Ezt a teszt végén le is töltöm majd, mert ez inkább a netes rész miatt fontos, ugyanúgy mint a Worms Armageddonál is, úgyhogy aki játszani szeretne vele, annak a 16-os verziót érdemes letölteni. A teszt ennek ellenére a 0.9.13-as verziót mutatja be, kiegészítésként (Hedgewars, a sündisznók harca Extra címmel) közlöm majd veletek az újdonságot a 0.9.16-os verzióról.

A játékban beállítani nem sok mindent lehet a Csapat, Fegyverek, Audio/Grafikai beállításokon kívül, ha mégis állítottunk valamit, a beállításokból való kilépés előtt alul jobb oldalt a CD ikonra ne felejtsetek kattintani. A beállításokban a Nick nevet is kedvetekre változtatgathatjátok, viszont ez lesz a nevetek online játékban is. A beállításokat elhagyva tekinthetjük meg az egyjátékos dolgokat, ami tulajdonképpen nem fogja igényeinket túlságosan kielégíteni (és itt rosszra nem gondolni), én pl. hamar meguntam, mert a training mód sem az igazi, sztori mód sincs, és hamar meglehet tanulni a dolgokat, ezáltal unalmassá is válik az egyrészes rész. Itt az egyjátékos módnál megemlíteném a Multiplayer részt, ahol megtekinthetitek a pályákat, beállíthatjátok a sémát, mennyi fegyver legyen nálatok kezdésnél, és majdnem minden olyan dolgot, amit az Armában is. Ahogy már sokszor megemlítettem a training mód nagyon de nagyon nem az igazi, ezért erről "hallgatni arany" :) Hagyjuk is el az egyjátékos részt...

Az érdekesség a netes játékmódban rejlik (network game), egy rossz vagy fáradalmas nap után ez a legjobb választás a jókedvünkre, és ez nem vicc!!!! Játszhatunk LAN-on keresztül vagy választhatjuk azt a megoldást is, hogy felmegyünk a többi játékoshoz és bekapcsolódunk, esetleg mi magunk hozunk létre játékot (official server). Én mikor játszottam eme blog másik főszerkesztőjével -egyben jó barátommal-, és Vlado kollegával, akkor ezt a módot választottuk ki. Közben engedjétek meg, hogy a háttérzenét megemlítsem, mert a teszt írása közben be van kapcsolva a játék és duruzsol a fülembe. Szóval a zenékkel itt de a játékban sem lesz gond, a háttérzenével talán annyi a baj, hogy mindig ugyanaz a muzsika szól, de nekem tetszik. Nos, a zenékről ennyit. Hol is tartottam? Ja igen a netes módnál. Szóval ha felléptünk a netre a játékban, itt megpillanthatjuk a játékosokat, a chatfalat, és milyen szobák vannak hosztolva. Értelemszerűen itt a házigazda állíthatja be kedvére a játékot a maga szája-íze szerint. Aztán a többieknek vagy tetszik, vagy nem! De lehet saját magunk által kreált játékot létrehozni, innenstől pedig minket ne érdekeljen ha valakinek nem tetszik a beállításunk :) Egyébként majdnem minden megegyezik a Worms Armageddonban megismertekkel. 

A fegyverek, kisegítő lehetőségek (jetpack, kötél stb.) ugyanúgy benne vannak mint az Armában. Már több dolog miatt is bizonyított dolog, hogy ez egy worms koppintás, most viszont már nem is lehet kérdéses, mert egy csomó fegyver az armából lett másolva. Igaz, ezek között jócskán található csak a Hedgewarsban találhatóakkal is. Egy pont a sünöknek emiatt. Egy részük viszont csak erejükben és kinézetükben tér el az Armában megismertekkel (pl. Arma: robbanó és több részre szakadó banán, Hedgewars: ugyanez csak dinnyével). Lényeg, hogy ezek között találhatunk másféléket is, és mindet ajánlatos is kipróbálni, legalább egy öldöklés erejéig. A pályák közül is nagyon sok ismerős lehetnek a Team 17 worms játékából. De ezt nem tudom rossz pontnak tekinteni, mivel a játék készítői is nyilván tisztában voltak ezzel, és a legjobb, hogy egy centet sem kell fizetnünk érte. Úgyhogy aki nem tud beruházni egy armára, annak bőven elég lesz a Hedge is.

A hangokkal, kukacok (jajj ez nem az Arma)..... A hangokkal, sünik kinézetével is abszolút megvagyok elégedve. Ha jól emlékszem a kinézetüket is meglehet változtatni, maszkokat ráaggatni. A gyors játékban véletlenszerű kinézetet fogunk kapni (pl. Darth Vaderes maszk). Más egyéb dolog nem is jut eszembe, hiszen aki tényleg szereti, ismeri a worms játékokat annak ez nem lesz újdonság.

Nézzük meg mit is nyújt nekünk a játék (0.9.13-as verzió esetében):

  • Ingyenes, (az egyik talán legfontosabb dolog), tehát nem hogy mélyen, de egyáltalán nem kell a pénztárcánkba nyúlni.
  • Rengeteg fegyver, ezek között olyanok, melyeket az armában sem ismerhetünk.
  • Rengeteg játékidő (nem fogjuk egyhamar megunni)
  • Online móka (a másik legfontosabb dolog)
  • Sünik, kukacos köntösben
  • És még sok-sok mást is!!!!!!

A játék nyújtja azt a színvonalat amit egy ingyenes játéktól el lehet várni, ráadásul aki nem tudja pénz szűkében beszerezni a Worms Armageddont, annak itt egy másolat, szinte ugyanazokkal a lehetőségekkel, ráadásul online is játszható. Hát kell ennél több magyarázat miért töltsd le? Kellemes szórakozást hozzá. (Megjegyzés: A képek nagyíthatók)

  
Hamarosan!

  • Hedgewars, a sündisznók harca: Extra (2/1)

Kétrészes bemutató a Hedgewars legújabb (0.9.16) verziójáról, melyben az újdonságokat mutatnám be nektek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr553288562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása