Játssz a PSP-den: Loco Roco (2) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Játssz a PSP-den: Loco Roco (2)

2012.02.06. 14:20 :: Ernő88

A játékot még 2009. decemberében  kaptam karácsonyra, de már jóval előtte felkeltette érdeklődésem és nem ok nélkül, ahogy ez majd a játékbemutatóban ki is fog derülni. Mindig is szerettem az ilyen jellegű 2D-s mászkálós játékokat pl. a Nintendon vagy vannak ilyen játékaim PC-s gyűjteményemben is (pl. Claw) és így miért is ne szereztem volna be a Loco Roco-t kedvenc kézi konzolomra. Igaz ez nem mászkálós hanem inkább ugrálós. Már a doboz felkelti az ember érdeklődését, hát még játszunk is vele. Miután betettem kedvenc PSP-mbe ezt a csodálatos játékot, -remélem páran már rákerestek a youtubon és legalább ott átélték ezt az élményt- a főmenü fogad. Nem is akármilyen főmenü! Gyerekek által énekelt dal hallható közben, ami még egyedivé varázsolja ezt a produktumot. Engem legalább is nagyon megfogott a hangulata. Ha új játékot kezdünk, előtte alaposan gondoljuk meg mit vállalunk, főleg ha érettségi előtt állunk, mert egy jó darabig biztos nem fogja senki sem tudni letenni, aztán emiatt bukik meg valaki történelemből. Na de nem ijesztgetnék senkit ezzel, mindenki aki odajutott, az tegye le az érettségit, azt kívánom mindenki saját teljesítményéhez képest a legjobban és azután ráér PSP-zni! Egyébként a játék 2006-ban jelent meg, azután pedig még egy teljes rész született ami még nekem nincs meg, és még a Store-ra is felpakoltak egy külön, nem lemezes változatot. Aki a kételkedők táborához tartozik, mert azt mondja, nem biztos, hogy tetszeni fog neki a játék, hát nekik is van megoldás, internetről különböző oldalakon le lehet tölteni demo verziókat, olyat ami a teljes játékban nem is található meg, de szintén nagyon élvezhetőek. De térjünk is rá arra, hogy miről is szól Loco Rocoék története.
A történet roppant egyszerű! A Loco Rocok kis kerek gombócok, akik ugrándoznak és élik nyugodtan a kis életüket, egészen addig, míg  a Moja sereg rájuk nem támadnak. A Moják célja, hogy a bolygó felett átvegyék az irányítást, mint ha valami sci-fi filmben lennénk és mi más lehetne a célunk, mint az, hogy ezt megakadályozzuk, így feladatunk, hogy a Mojákat elpusztítsuk. Így tehát elkezdődik a kalandunk. A kaland során számtalan érdekes pályán ugrándozhatunk végig, amiken több feladatunk is lesz. Először is táplálkoznunk kell. A táplálékot egy ritka bogyófajta adja, amit csak Loco Rocoék tudnak kiszimatolni, -hasonlóan mint a szarvas gombát a disznók, és miután bekaptak egy ilyen bogyót egy kis Loco Roco születik, aki csatlakozik hozzánk. Minél több Loco Roco csatlakozik, annál erősebbek vagyunk és könnyebben győzzük le az ellenségeket. Mert lesznek azok is... Igaz nem fogunk megakadni sehol sem emiatt, mert a készítők nem túlozták el az ellenségek számát, de ez a játék nem is a végtelen harcról szól. A nehézséget inkább mindennek az összeszedése okozza. Felszedni az összes Pikorit (ezek a málnához és a narancshoz hasonlítanak, de valójában rovarszerű lények), megtalálni az összes bogyót, a 3 elrejtett MUI MUI-t (ezek is kis pici lények), hááát nem lesz egyszerű dolgunk. A pályák nem túl hosszúak, de nagyon érdekesek és hangulatosak, melyekre lefogadom vissza fogtok térni párszor, hogy átérezzétek újból a varázsát. A pályákon érdemes kutakodni rejtett helyek után, ugyanis szép számmal van belőle és általában több extra (pikori, MUI MUI stb.) dolog lapul itt. Bevallom 2 év után még nekem se sikerült mindent megtalálnom, majd idővel talán. Az irányítást tulajdonképpen a Loco Roco kezdőbetűiből már ki lehet találni, 2 gombot kell csupán használni (L és az R gombot), amiből lesz 3, mert ha sok kis gömböcöt találtunk meg, már túl kövérek, hogy egy szűkebb helyen átjussanak, na ide kell a szétválasztásra még egy gombot használni (kör gomb). Mikor pedig teljesítünk egy pályát, a Loco Roco-k szétválnak és elkezdenek énekelni, ezután pedig bejön a statisztika képernyő, ami megmutatja miből mennyit szedtünk össze egy adott tárgyból. Mivel ez egy álmos ország, vannak különleges küldetéseink is, ami abból áll, hogy a Napot vagy Holdat és más teremtményt fel kell ébresztenünk, itt szintén szét kell választanunk a gombóckákat, viszont itt annyi a csavar, hogy rendelkeznünk kell egy megadott számú Loco Rocoval. Nem nehéz elérni a limitet, mikor az megvan szintén elkezdenek énekelni, ezáltal fel tudjuk ébreszteni az illetőt, és ezért hálájuk jeléül valamilyen tárgyat adnak a Loco ház építéséhez. A Demo verziókban szerintem sokkal ötletesebben van ez megcsinálva, mert ott a felébresztés után titkos helyek nyílnak meg, általában rengeteg felszedhető dologgal.
A játék alaphangulatát a kellemes és megnyugtató gyermek dalok adják, és az izgalom ami kalandunk során lesz. A grafika pedig egyszerűen csodálatos, erre egy rossz szavam sem lehet. Több extrát is kapunk, hiszen 3, de valójában 2 minijátékot is kapunk, a 3.-at nem nevezném minijátéknak, mert igazából egy pályaszerkesztő amiben saját pályákat hozhatunk létre magunknak. Véleményem szerint a minijátékok nem sikerültek olyan érdekesre, viszont használatuk "nem ingyenes", a kaland során felszedett pikorikkal fizethetünk értük. Ennél talán csak egy fokkal érdekesebb a Loco ház, ahol a kaland során felszedett tárgyakat lehet felhasználni és egy kényelmes kuckót varázsolni gömböckéinknek. Annyira ez se csigázott fel túlzottan, de nem vagyunk egyformák, lehet valaki órákat is képes eltölteni vele én nem, na mindegy. Internetes lehetőségként csupán az elkészített pályáinkat és Loco házunk terveit oszthatjuk meg más felhasználókkal, szóval semmi extra, plusz még akinek megvan a játék 2 pályát is áttölthet annak, aki nem rendelkezik ezzel az izgalmas játékkal. Jut eszembe, van egy olyan lehetőség, hogy lehet fényképezni szabadon a játékban, így akár lekaphatunk valami vicces pillanatot, amit a memókártyánkra ment és beállíthatjuk PSP-nkre háttérképnek, vagy mutogathatjuk barátainknak. Na ez a lehetőség viszont nagyon tetszett nekem. Ezt ötletesnek találtam.

Egy szó mint száz a Loco Roco-t érdemes kipróbálni, főleg, hogy interneten már vannak ilyen minijátékok is, szóval hajrá-hajrá, kipróbálás után akinek tetszett érdemes beszerezni, hiszen még kapható a boltokban, aki pedig Store-ról le tudja tölteni, az ott szerezze be. A játék teljes kipörgetése pedig nem 1-2 órát garantál. Hosszú ideig keresgélhetjük az elrejtett dolgokat. A 2. részt nem próbáltam még, de ha minden igaz újítások találhatók benne és ugyanilyen izgalmakra, ha nem még nagyobbra tehetünk szert. Kellemes játékot mindenkinek!
 

Plusz még egy gondolat: Én mindenkit arra biztatok, hogy ezeket a játékokat, ha zsebpénz engedi, vagy netalántán rendkívüli akcióval van meghirdetve, mindenképpen eredeti, dobozos  állapotban szerezzük be, kedvenceinket érdemes inkább polcunkon tartani mint letölteni. Remélem többen is így gondolják, nekem pl. csak Original PSP és PS1 játékaim vannak. PC-n más a helyzet, de konzoljaimon jobb szeretem az eredeti játékokat, és egy játék megvásárlása után, ha a pénzem újból engedi, vásárlom a következőt ami szintén érdekel. Megvásárlás előtt pedig ha demora lehetőség van, mert véletlenül adtak ki hozzá a készítők, javaslom előbb annak a kipróbálását, mert velem is történt már olyan, hogy "hú, de jó játék" aztán megvettem, kipróbáltam és a következő véleményen voltam: "hú, de rossz, kár volt megvennem"! Ha nincs demora lehetőség, akkor pedig az internet segítségét igénybe venni, megnézni róla videót, mások véleményét elolvasni, hogy megéri-e szert tenni a játékra amit kinéztünk magunknak. Szóval én így gondolom az egészet, de ki hogy van vele. Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek, bármilyen játékkal is játsszon!!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr784068799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása