Worms 1 in 1995! (4/4: Befejező rész) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Worms 1 in 1995! (4/4: Befejező rész)

2010.03.01. 21:14 :: Ernő88

Na akkor a fegyverek után megnézzük, hogy milyen készleteket, segítségeket használhatunk magában a játékban. Avagy azt, hogy tudunk kúszni előrébb avagy hátrébb menni a játékban, esetleg megvédeni a kukacokat...vagy kivédeni a támadásokat.:D

Készletek:

1. Blowtorch (lángvágó): egyes esetekben használnunk kell a lángvágót. Ez jellemző a férgekre ha veszély van belehet "vágni" magunkat a földbe, és gyáva nyúl módjára elbújni. De nyugodtan lehet használni bármely esetben. Nyugi... volt idő, hogy használnom kellett:D És ha a kukacba ütközik egyrészt leveszi az életét, másrészt ha az ellenfél kukaca a pálya szélén áll...vízbe lehet fullasztani.

2. Pneumatic Drill (fúrógép): Ha a fúrót használjuk, a föld alá juthatunk vele egészen mélyre, esetleg a kukacot- persze ha elég ügyesek vagyunk- még a vízbe is küldhetjük de ez kicsit nehezebb megoldás. Nem túl erős sebzést ad a kukacnak, tehát csak fegyver hiánya esetén használjuk:)

3. Bat rope (kötél): Egészen egyszerű a bemutatása: Egyik helyről a másikra lendítjük át magunkat. Használatát viszont tanulni kell, meg kell szokni.Ugye használata miatt meggyorsítjuk a pályán való mozgást, és olyan helyekre juthatunk, ami mozgás útján lehetetlen vagy nehéz.

4. Bungee jumping: Ez a kis drága, abban segít ha valami magas helyen állunk nincs kötél, nincs semmi ami útján meg ne ütnénk magunkat akkor esés nélkül megússzuk. (Bevernénk a kobakunkat:D) Elővesszűk ezt a tárgyat és mikor a pálya szélén leszünk kinyílik a bungee és szépen leereszkedünk. Eseteg irányíthatjuk is magunkat. Na erről ennyit. Ne feledjétek tehát, hogy a bungee nagy szolgálatot tesz.

5. Girders (Építőelemek): Ezekből az elemekből építhetünk magunknak mindenfélét. Esetleg 2 pont között magunknak rövid-hosszú hidat, vagy éppen védhetjük magunkat, esetleg az ellenséget hozhatjuk ezzel kellemetlen helyzetbe:D (Csak hagyjatok azért egy pici rést, hogy egy kis levegő bejusson a kukachoz, nehogy megfulladjon.) Minekután elég sok sologra fellehet használni, véleményem szerint fontos funkciót tölt be. Egy kör alatt lerakható elem: 1. Minden 180°-os forgatás után az építőelem hossza vagy rövid vagy hosszú.

6. Kamikaze: Ez a tevékenység egy kukac árán hozhat akár nyerő helyzetbe minket:D Persze ha van még több kukacunk, mert ha már csak egy van felesleges használni. Ugyebár azért mert a kukac ha kamikazet használ teljesen vizszíntesen előre fut gyors sebességgel és végül mártírként hal meg:D Én ilyet nem használok, hisz szerintem minden "katona" fontos:)

7. Prod (halálos??? újjérintés): Nagyon kegyetlen tud lenni. Persze nyugodjatok meg nem halálos ha megérintünk valamit de ebben a játékban nagyon kegyetlen tud lenni az ha a kukac a pálya szélén áll és egy kis érintéssel a vízbe lubickolunk. Persze nyáron a napfényes időben jól jöhet a fürdés, de télen megfagynak kukackáink. De vicc nélkül ezt az vesse be aki kegyetlennek tartja magát:D

Egyéb használható dolgok:

1. Skip go (kör átugrása): Ez egész egyszerűen a kört ugorja át. Tehát ha valami miatt nem volt idő befejezni a dolgunkat, esetleg pihenni akarnánk, avagy szórakoznánk, netalántán ennénk egy szendvicset avagy hozzá kapcsolódóan, szar helyzetben volnánk és a WC-t kellene használnunk, akkor nyugodtan használhatjuk a "Skip go" funkciót. :DXD

2. Surrender (Játék feladása: csak a gyáváknak!): Nyugodjatok meg, a végét már csak én tettem ki, de komolyan  gondolom azt, hogy ha valaki erre a gombra merészeli tenni az egerét, az csakis gyáva nyuszi lehet:))) És a nyuszi meg a kukac hát hmmmm nincsenek túl sok közös dolgaik:D

Ennyi is lenne az egyéb funkciók bemutatása rátérhetünk arra, hogy milyen lehetőségek vannak még a játékban.

A menüben még:

1. A menüben szétnézve lehetőség van a PLAY(Játék) feliratra kattintani ahol elkezdhetjük a játékot (hihetetlen), ezen belül játszhatunk a gép ellen és egy barátunkkal is kiszúrhatunk ahogy én már több mint 1 éve teszem Péter barátommal. Remélem, ezért nem kapok. A play után kapunk egy kis ablakot ahol a következőket találjuk: TEAM(Csapat) itt a 2 csapat tagjait láthatjuk akik a meccset játszani fogják, EXIT(Kilépés), START(Kezdés), LEAGUE(Liga) erre rákattintva vált egyet és akkor azt kapjuk, hogy Friendly(Barátságos). Tehát, hogy ligát játszunk a gép ellen vagy egy barátunkkal nyomjuk.

2. A menü következő pontja a TEAM ENTRY(Csapatok), Itt lehet megtekinteni a csapatokat, a csapat nevét és annak tagjait beállítani. Egy csapatban, négy kukacunk lehet. Ezenfelül a képernyő jobboldalán belehet állítani, hogy HUMAN(Ember), vagy COMPUTER(Gép) által irányított csapatok legyenek. Ezalatt lehet az ENERGY(Élet energia) beállítani (MIN 10-MAX 500 élettel indulhatunk).

3. A menü 3. ik pontja az OPTIONS(Beállítások), amely a következő dolgokat tartalmazza:

   1. GAME OPTIONS(Játék beállítások): Amibe a következőket találjuk:
      1.1: ROUNDS TO WIN MATCH: Körök száma a győzelemhez
      1.2: ROUNDS TIME (MINUTES): Fordulóidő (10 perc aszondom' éppen elég:D)
      1.3: MOVE TIME: Köridő: Meddig mozoghatunk a játékban. (Megjegyzem beállítható 90-re ami egy furmányos kis tervhez ez is kevés:D Úghyogy amolyan sokat akar a szarka... mondása illik rámXD)
      1.4: WORM PLACE: Kukacok helye.Ez lehet véletlenszerű vagy manuális lerakással elérhető (Néha a hajam tépem milyen szar helyekre rakja:D)
      1.5: LAND MINES: Aknák száma a pályán. (Hogy de úúúútálom őket!)
      1.6: AUTO ACTION REPLAY: Automatikus visszajátszás. ( A ronda helyzeteket bár ne mutatná vissza, mármint ha elszúrom)
      1.7: ROUND TIME DISPLAYED: Hátralévő idő mutatása.
      1.8: SUDDEN DEATH: Hirtelen halál mód kiválasztás. Ahol a móka kezdődik:D Itt aztán sietni kell, ha nem akarunk a kukacunkkal megfulladni. Hiszen a vízszint emelkedik. Kedvenc akcióó részem a játékban:D És a többiben is.
      1.9: CLEAR ALL LEAGUE STATISTICS BANZAI: Minden statisztika törlése.
      1.10: DOUBLE BUFFERED SCREEN: Játékképernyő beállítása.
      1.11: EXIT (Na igen máris a végére értünk :D)
   2. WEAPON OPTIONS (Fegyverek beállítása):
      Itt nem akarnám elmondani, hogy milyen fegyverek és készletek állíthatók be, hiszen leírtam az előző részbe, viszont érdekesség, hogy egyes fegyverek ki-be kapcsolhatók: ami azt jelenti, hogy örök fegyverek, mások pedig beállíthatók mennyi darabszámmal rendelkezzen. Azért érdekesség mert a többi Wormsos játékban a fegyverek darabszáma adható meg.
   3. AUDIO OPTIONS (Hang beállítása): Ezen belül 3 további beállítható dolog:
      3.1: MUSIC VOLUME: Zene beállítása. (1-10-ig)
      3.2: SFX VOLUME: Játékhangok beállítása (1-10-ig)
      3.3: AUDIO QUALITY: Hang minősége (1-10-ig) Ezt érdekesnek találtam, hogy a hang minőségét szabályozni lehet.
   4. EXIT (Kilépés) Amit ebbe a játékba bűn elkövetni:D Mármint hogy valamiből is kilépjünk...:D

4. A menüben találjuk a drága, kedves kukacfeltaláló CREDITS(Készítők) neveit. Egy életre meg kell jegyezni a nevüket. Valószínűleg azért rakták így a szemünk elé, ezt a menüpontot:D Na jó megjegyezni nem kell, de nekik köszönhetjük:) Minden pénzt megér.

5. EXIT(Kilépés). Ami persze bűn ha ezt a dolgot tesszük. Na de ha több órányi játszás után a retró és a worms kedvelői mégis kiakarnának lépni, mert mondjuk a szemük már kifolyt, akkor ők (ha persze még látják a feliratot) megtehetik a kilépést:D:D A felirat megnyomása után magunk borzonghatunk bele a játék régiségébe hiszen megerősíti azal a kérdéssel a kilépést, hogy: EXIT TO DOS?(Kilép a DOS-ba?). Ha a DOS-ba, (tisztelet a kivételnek) talán mégse fogunk kilépni, azért a Vistával vagy XP-vel a játék után mindenképpen találkozni fogunk:D

                                                         Befejező gondolatok

A játék számomra nagyon élvezetes volt. Ha nem is annyira mint a többi, de mint a legelső worms játék igenis megállja még a helyét. Már ebbe a részbe is számtalan fegyver és egész Miki mókatára zúdítja ránk a nevetőgörcsöt, tehát a játék tartalmazza mindazt a felejthetetlen, és tartalmas szórakozást amire szükségünk lehet. A teszt nem volt hosszú, de kiegészítéseket még írok hozzá, feltéve ha lesz és meglátjuk, hogy ezen kívűl mit tartalmaz még a játék. Esetleg amit hozzátennétek küldjétek el nekem, vagy esetleg ha a tesztben netalántán hibát vétettem volna (csak nem!:D). Véleményeket, kritikákat, ajánlatokat, képeket, videókat várok a Worms 1 ről. A tesztet saját magamtól írtam természetesen utánanézve a dolgoknak:D Ennél több részre lehet számítani a Worms 2 játéktesztemhez. Örülök ha tetszett a cikk valakinek, aki olvasta annak is nagyon örülök, remélem némelyetek talált hasznos információt. Kérdezni nyugodtan lehet 100% válaszolunk bármely kérdésre Peti barátommal! Még ha nem tudjuk, akkor is:D Akkor legfeljebb utánanézünk részletesebben!

Következő játékteszt:
Worms 2: 2010. március 15-én
" Worms 2: a kukacok visszatérnek 1.rész" bejegyzéscímmel!
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr441801141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scpeti79 · http://scpeti.x3.hu/ 2010.03.02. 14:30:35

Kedves kolléga!

Ha esetleg elfelejtetted volna........ A CSAPATAIM MINDENT TÚLÉLNEK! / MEINE GRUPPEN ÜBERLEBEN ALLES! / ECHIPELE MELE SUPRAVIEŢUIESC TOŢI! :D

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.03.02. 16:01:25

Azt azért én még megnézném...:D Ha csak nem örök életük van.:D
süti beállítások módosítása