Retró Játék Sorozat: Ignition (2/2: Befejező rész) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Retró Játék Sorozat: Ignition (2/2: Befejező rész)

2010.07.22. 13:42 :: Ernő88

Sziasztok!

Ignition tesztünk folytatása következik. Lássuk még milyen meglepetéseket tartogat nekünk ez a felülnézeti autóversenyzős játék. Beszéljünk egy kicsit a pályákról.

IGNITION PÁLYÁI

A pályák között találhatunk könnyebbeket és nehezebbeket is. Na de ezek nem csak abban nyilvánulnak meg, hogy egy kanyart nem tudok bevenni és kisiklok a pályáról. Á-Á! Ez a nehézség plusszban még abban rejlik, hogy a pályákon különféle akadályok vannak. Pl: szakadékok, légörvény, vonatokkal való ütközés, sziklaomlás (ez útálatos, mert ha ránk esik egy szikla, összelapulunk és ellentétesen kell irányítanunk a járművünket)

http://a0x.info/wp-content/uploads/2008/01/1.jpg

A pályák nagyon szépen kivannak dolgozva. Már-már varázslatosan szépek. A kedvencem a Snake Islandba meg kb. bele is habarodtam.

Igen kevés pálya található a játékban, számszerint 7 db, de ezek tényleg változatosak!

A pályák nevei a következők:

Moose Jaw Falls (Moose Jaw, Canada Canada)

Gold Rush (United States USA)

Snake Island (Brazil Brazil)   (Ez a kedvencem. Kanyargós és az egész a víz felett zajlik)

Lost Ruins (Mexico Mexico)

Yodel Peaks (Austria Austria)

Cape Thor (Iceland Iceland) (Ez a pálya csak a "Novice" mód teljesítése után nyitható meg)

JapanTokyo Bullet (Tokyo) (Ez a pálya csak az "Amateur" mód teljesítése után nyitható meg)

Ahogy mondtam ezek között található olyan, ami alatt legszívesebben egyesek a billentyűzetet vernék, de ezt nem ajánlom, hisz manapság már nem olcsó egy jó billentyűzet! :)

JÁRMŰVEK

Járművek között is vegyesen megtalálhatunk mindent. A mentősök nyilván az Evac-ot fogják választani, rendőrök a rendőrautót. A buszsofőrök meg a buszt. Lám én is a buszt szeretem és mégse vagyok buszvezető!!!!!! Úgyhogy az elméletem ezek szerint helytelen... Mindenki azt választja, amelyik tetszik neki. A kocsik közül a csigalassútól kezdve a szupergyorsig mindent megtalálhatunk. Ezekbe a járművekbe van szerelve egy nitro, amit ha lenyomunk (Shift) egyrészt gyorsabb lesz járművünk, másrészt a benne ülők sikongatni kezdenek. Pl az iskolabuszba a gyerekek.

http://www.demoland.co.kr/game_list/game_image/997158007-ignition_2.jpg

Ezen a képen itt a baloldalatokon a BUG (Volkswagen Beetle) nevű kocsit láthatjátok, aki valószínűleg megszívta, hiszen az útkereszteződésben ütközött!

A játékban található járművek száma 11. És a következő járművek találhatóak meg:

  1. Coop (Mini Cooper)
  2. Evac (zöld mentő jeep))
  3. Enforcer (LAPD rendőr autó)
  4. Redneck (Ford Mustang 68 coupe)
  5. School bus (Kedvencem)
  6. Bug (Volkswagen Beetle)
  7. Smoke (KAMION)
  8. Banana (SÁRGA Porsche)
  9. Monster (Monster Truck)
  10. Vegas ('71 Dodge Demon)
  11. Ignition (A leggyorsabb kocsi) (Ez az utolsó 4 kiemelt jármű, csak a Bajnokságok végigjátszása és egyéb teljesítések után nyitható meg!)

Eme 11 jármű között biztos mindenki megtalálja a maga kis kedvencét.

http://a0x.info/wp-content/uploads/2008/01/6.jpg

Eme képen a szenvedős, kicsit lassabb Coop-ot láthatjátok. Mivel számtalanszor szivatott már meg, és nem igazán barátkoztunk össze 8 év után se, ezért nem igazán lett a kedvencem.

A játék beállításai közt állíthatunk a felbontáson. Ugyanakkor lehet szellemautót beállítani, ezáltal figyelhetjük a legjobb körünket, így egyre jobban teljesíthetjük a pályát, és a "High Scores" lista élére állhatunk. Beállíthatjuk a 2. játékos irányításait. A hangerőt is állíthatjuk... és minden olyat még, amit most nem részletezek. Ti magatok fedezzétek fel a beállítások menüpontot!

Játékmódok!!!!!!

EGYJÁTÉKOS MÓDOK

  • Single Race: Ugye egy pályán mérközünk meg, 3 körrel és 5 vetélytárssal.
  • Championship: Ez egy kicsit keményebb dolog, hiszen itt a pontokat zsebelhetjük be minden verseny végén, és aki az utolsó meccs legfelső fokán áll (a legtöbb pontot szerző) az nyer. 4 FÉLE SZINT VAN A JÁTÉKBAN: NOVICE-AMATEUR-PRO-MIRROR! Ezek teljesítése után az összes pálya és jármű a miénk lehet.
  • Time Trial: Itt az idővel fogunk versenyezni. Minél jobb időt veszünk el a szellemautótól annál több és jobb helyre fúrjuk bele magunkat a "High Scores" listába.
  • PURSUE MODE: Ez a kis bónusz játék mód amolyan érdekességnek számít, hiszen a legutolsó kocsi a kör végén sajnos már a túlvilágról fogja üdvözletét küldeni. Törekedni kell arra, hogy kocsink ne az utolsó helyen végezze, ezáltal leküzdjük az 5 ellenfelet, és mi állhatunk a dobogó legfelső fokán! (Ajánlom nektek!)

TÖBBJÁTÉKOS MÓD

  • Osztott képernyős játék: 2 játékos számára kialakított lehetőség. Egyik székben én ülök, a másikban egy barátom és győzzön a jobbik! (Megjegyzem busszal ellenem nincs esély!!!)
  • Internetes lehetőség: Ha a barátunk távol van, ezért osztott képernyős módot nem tudunk választani, akkor lehetőség van Interneten keresztül játszani szerveren keresztül. Feltehetőleg ma már ez nem működik, hiszen régi játék.

CHEATEK

A játékban csalások is megtalálhatóak. Ezek a következők!

  1. Beütjük a "svinpole" szót a single race-ben: Első személyű nézetbe tesszük a játékot. Amolyan 3D-s játékot kapunk.
  2. Üssük be a "skunk" szót a címképernyőn, és a játékban csak a kerekek fognak látszódni!
  3. Üssük be a "slasktratt" szót a címképernyőn, és az összes kocsit megnyitjuk. Ezáltal nem kell szenvednünk a Bajnokság átvitelével.
  4. Ha beütjük a címképernyőn a "surmule" szót, akkor az összes pályát feloldjuk (2 db). Ezáltal nem kell szenvednünk a Bajnoksággal.
  5. Ha a "banarne" szót ütjük be, akkor kocsink megnyúlik. És ha együtt használjuk a "svinpole" cheattel, háááát lehetetlen helyzetbe hozzuk magunkat.
  6. Egyéb cheatek: "strings" és "filmjok". Aki rájön, hogy mit takar kommentáljon!

Összefoglaló

Összefoglalva ez a játék a maga korához képest, igen jó játék. Sokak kedvence volt és még a mai napig is sokak kedvence. A lenyűgöző grafikájától kezdve a különböző játékmódokig teszik varázslatossá a játékot. Minden megrögzött autóversenyzős játékok szerelmeseinek ajánlom. De annak is, aki csak kiakarja próbálni. Hidjétek el megéri! Ernő88!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr602162217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomLion 2011.01.04. 20:20:16

Nagyon tetszett a bemutatód a játékról. Én pár éve kezdtem el ezzel a játékkal játszani, amikor RockerLalee bemutatta. Én is egyből szerelmes lettem ebbe a játékba. Egyébként nekem is az Iskola busz a kedvenc járművem. Nekem is azok a dolgok tetszenek benne amiket leírtál. A multiplayer-es módon a tesómmal mindig marha sokat nevetgéltünk. Azt még elmondanám, hogy én az ósszes kocsival végigtudtam játszani a Championship-et. Ez neked is sikerült?
Egyébként tetszett a kritika.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2011.01.04. 21:16:06

@TomLion: Na ez most a szomorú pillanataimra nagyon jól jött ez a komment :) Jól esett... Talán a legnehezebb szintet nem tudtam átvinni, ha jól emlékszem :S Áhhh nagyon jó játék az Ignition! Megunhatatlan:P Egyszer suliban még a szemem is letakarták, mert már idegesítő volt számukra, hogy a busszal mindig kiszorítottam őket:)

TomLion 2011.01.05. 11:18:10

Számomra a Lost Ruins pálya a kedvencem. Ott szinte mindig letudom lökni az embereket (kocsikat) az Iskola busszal a szikláról, így nagy előnyt szerzek magamnak. Számomra a Coop és a Vegas kocsi az egyetlen két jármű amiket utálok. Az Ignition-nal meg unalmasak a versenyek mert egyértelműen azzal nyerek.

UI: Mivel Tegnap találtam meg a honlapodat, mindent elfogok olvasni az oldaladon az elejétől kezdve. Ha lászt a régebbi bejegyzéseknél kommenteket, akkor azok én leszek. Tudni akarom milyen régi játékokról maradtam még le.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2011.01.05. 22:44:43

@TomLion: Nekem a Snake Island a favorit:) A többi kocsi nekem se nagyon tetszett.
Válasz az UI-ra: Az igen akkor lesz mit olvasnod, mert több mint 300 bejegyzés van az oldalon :D Kommenteket írjál bátran, pozitívat-negatívat egyaránt. A bejegyzésekben sajnos hibák előfordulhatnak, és még ebben az évben tervemben van, hogy kijavítsam őket.
süti beállítások módosítása