Retró Játék Sorozat: Mario PC - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Retró Játék Sorozat: Mario PC

2010.08.24. 08:06 :: Ernő88

MARIO (PC, DOS) -1994-

 

 

Nem tudom hányan emlékeznek a réééégi-rééégi DOS-os időkből a PC-re írt Mariora! Aki emlékszik az a képekből sejteni fogja melyik játékról beszélek, aki meg nem tudja az sürgősen próbálja ki. Megéri emberek! Erről a játékról fogok beszélni. Nézzük melyik évbe fogunk visszarepülni!

http://forevergeek.com/images/mario.gif

1994-ig kell visszerepülnünk. Ekkor készült a játék, méghozzá a Wiering Software alkotta meg. Egy marioklonról van szó. Ugyebár a Nintendo fejéből pattant ki ez a kis figura, és a Super Mario nevű játékot is ők készítették. De jött PC-re is. És meglepő módon, egész "finomra" sikerült.

 

 

El kell mondjam 2 változata van a játéknak. Van egy olyan amivel én régen játszottam, amikor még általános sulis voltam (a legtöbb régi játékot onnan ismerem mellesleg- a szerk.), de abban az utolsó pályán a sárkányos pályán (ahol nem is volt sárkány) mindig körbementél, tehát olyan volt mint egy demováltozat, hogy sose volt vége. Na most a Mario&Luigi verzióban már volt vége a játéknak, és volt még pluszban két pálya is. Habár annyit elárulhatok, ebben a PC-s Marioban kihaltak a sárkányok!!!!!! És megmenteni sem kell egy darab bombázót se. Lehet nem licenszelték a sárkányt.... Fogalmam sincs emberek.

http://manuel0k.files.wordpress.com/2010/03/3_mario002.jpg

Akkor felmerül a Kedves Olvasóban mi is a cél a játékban? Nos habár a Mario&Luigi verzióban tényleg vége van a játéknak, nagyjából úgy történik minden, mint a Nintendo verzióban. A végén lemész egy csőbe és kezded újra elölről az egész játékot, csak Mario tud gyorsabban futni és nagyot ugrani, ráadásul a fene ellenségek is gyorsabban "közlekednek".

 

 

Ápropó ellenségek!!!!!!!!!! Ugyanaz a gomba, ugyanaz a teknős és ugyanaz a sündisznó lesz itt is az ellenség. Sajnos sárkány nélkül, hiszen ebben a játékban valószínűleg szabadnapot kapott a királynővel együtt, akit elvileg meg kéne menteni. A hosszabbított verzióban sok más elem is található, mint például a hangjegy kocka, amin pattoghatunk, ezáltal elérve a magasabb helyeket. A szerezhető gombák ugyanazok, az élettől kezdve a mérges gombáig minden megtalálható. És a fegyverünk sem különbözik a Nintendós verziótól, itt is a tüzeslabdánkat használhatjuk. És ebben a játékban is elég kétszer hozzápiszkálni az ellenséghez, egy életet elveszítünk és kezdhetjük az elején a pályát. Hozzátenném némely kérdőjelben csillag is található, ami megvédelmezi vízvezeték szerelőnket. 100 érem után pedig életet kapunk, így érdemes gyűjtögetni.
És nem hiányoznak a titkos dolgok sem. Vannak titkos ellátmányok (élet, gomba) amiért érdemes ugrabugrálni, hiszen sose tudni mibe ütközik a fejünk. És vannak titkos pályarészek is, ahol sok érme van, vagy egy bónusz élet.

Nagyon jó játék, mindig előlehet venni, de sajnos nagyon rövid, és a pályák hossza is. Nem árulnám el hány pálya van legyen meglepi, de ha átfutnánk a pályákon, vagy 5 perc lenne a teljes játék. Szóval kicsi, de azért mégis szerethető.

A pályák szépen vannak kidolgozva, egészen szerelmes lesz az ember belé. Szóval szemnek csodálatos de fülnek nem annyira, hiszen a hangok borzalmasak, ilyen kattogás az egész. Zene nem található a játékban, de ha közbe nyomtok egy jó zenét, máris feldobja a játékot :)
Mást el se lehet mondani róla, talán annyit: Aki nem ismeri, játszatok vele, hiszen elfut a legújabb gépeken is, és ez nagy előnye korához képest!

A végén egy kis összegzés:

Szemnek jó, fülnek rossz. Rövid de aranyos. Jó kis platformjáték, aki szerette a Nintendo verziót, ezt is érdekesnek fogja találni. Aki meg régről ismeri mint én, akkor üdv az ismeretségi körében. Ja és sárkányra ne számítsatok és egy bomba nőre se akit meg kell menteni!!!!!http://www.dosgamesarchive.com/images/screenshots/mario5.gif

Ernő88

U.I.: Letölteni a játékot + videót nézni kattintsatok-----> IDE! Kellemes időtöltést kívánok vele!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr712242959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mayhem 2010.08.24. 16:27:36

A Mario az nem Mario sárkány nélkül.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.08.24. 17:34:59

Igazad van, de királynő sincs benne akit meg kéne menteni. Lehet elrabolta a sárkány csak már későn ért oda:D

Vlado 2010.08.24. 22:07:57

@mayhem: Ami nem sárkány hanem 1 teknős azis amúgy Bowser nek hívják a hercegnőt pedig Peach nek.Mario fanok csak tudják az ilyet :)

mayhem 2010.08.25. 11:28:58

@Vlado: Tudom de Ernő88 nem biztos hogy mario fan szóval 100% hogy nem értette volna hogy én meg mit beszélek :d
süti beállítások módosítása