Játékok a Commodore 64-en: Bevezetés - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Játékok a Commodore 64-en: Bevezetés

2010.09.05. 23:36 :: Ernő88

Szevasztok!

Idősebbek már mosolyognak biztos, ahogy meglátják a fenti képet, erről az ősrégi bútordarabról. Na nem beszélve a kis bevezetőképernyőről. Ez is a szokásos. Egy Commodore 64-ről van szó emberek. Akinek megtalálható volt otthonában, nyugodtan eldicsekedhet vele, amit én sajnos nem tehetek meg. Bár megtehetném... Na de hagyjuk a felesleges szavakat, miről is lesz szó a bevezetőben?

Gondolkodtam kicsit miről is szólhatna a bevezető, hiszen annyi az egész, hogy a Commodore 64 játékarzenálját mutatnám be nektek ebben a sorozatban. Higgyétek el, volt játék bőven. Lesz mit bemutatni. Az idősebbek, akik ebben a korszakban voltak fiatalok, ajánlhatnak is játékot. Na de nekem nem volt kedvem csak ennyit írni, úgyhogy nézzük mi is ez a gépezet! Pár érdekesebb információt emelnék ki róla:

TÖRTÉNELEM

A Commodore 64 az 1980-as évek, személyi számítógéptípusa. A Jack Tramiel által alapított Commodore Business Machines, 1982 januárjában jelentette be, és szeptemberben adta ki 595 dolláros áron, ami valóban kíváló grafikai és hangképességeket nyújtott. Természetesen itt is voltak konkurensek, és az agresszív árpolitikából, hamarosan árharc lett. 1993-ban befejezték a gyártását. Az eladott mennyisége 17-25 millióra tehető, és ezzel a C64 minden idők legtöbbet eladott számítógépmodellje lett és maradt is.

Habár a gépezet már erősen kiszorult a felhasználók köréből, mégsem mondhatjuk, hogy teljesen, hiszen van aki nosztalgiából még mái napig megtartotta és bekapcsolja. Valószínűsítem, hogy ha nekem is lenne egy C64-em, én is örömmel kapcsolgatnám be hébe-hóba, hiszen én amúgyis imádom a régi dolgokat. Ismertek már :)
Ugyancsak jó hír azoknak akik szerették e gépezetet, és újból átélnék ezt az időt, az részben megteheti, hiszen vannak különböző C64 emulátor programok, amelyek a PC gépeken futva, C64-es virtuális környezetet biztosítanak, nem beszélve arról, hogy az összes C64-re írt program is kíválóan fut. Ehhez hozzájárul még az is, hogy a régi zenék is megszólalnak, és ezzel válik teljessé a régi hangulat.

A C64 piacra dobásakor is csodának számított a maga korában. Sokan tévesen hiszik, hogy csak játékgépnek lehetett használni, mert Magyarországon ugyancsak használták komoly vállalati alkalmazásokra is.

(Aki többet akar tudni a rendszeréről és más egyébről, az nagyon sok helyen talál róla információt)

Én ezt gondoltam a bevezetőnek, és nem elfeledni, hogy a sorozat a C64-re megjelenő játékokról fog szólni, ahová ti is ajánlhattok valami kedvenc játékot, amelyet természetesen a magam módján mutatok be. Remélem tetszett a cikk mindenkinek, a holnapi viszontlátásra. Szevasztok!

Ernő88

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr222268605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vlado 2010.09.06. 17:42:49

Ez mind szép és jó,de holvan Peti új rovata aminek ebben a hónapban kéne elindulnia?Jó tudom hogy még csak szeptember 6. a van de akkor is :D
süti beállítások módosítása