Csuszi klasszikus játékai: Aknakereső (2) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Csuszi klasszikus játékai: Aknakereső (2)

2010.09.27. 20:01 :: Csuszi kukac

 

 

 

 

 



Szevasztok!

Kommentek között csodák-csodájára egy valaki kitalálta milyen játékról fogok nektek ma írni. Így a második játékom, ami egy igazi klasszikusság, az aknakereső lesz. Aki pedig játszani akarna vele, annak nem kell messzire mennie, hiszen az XP alapjátékai között megtalálható eme gyöngyszem. Ha tudod a szabályt, nagyon szórakoztató tud lenni és persze gondolkodtató is. Nálam igazi favorit. És a látszat ellenére mégsem olyan nehéz beletanulni.

Ahogy mondtam, ez nem számít CSAK egy játéknak. Ez egy olyan logikai játék, ahol tudnod kell a szabályokat. A legfontosabb dolog, hogy ne kattintsatok aknára. Mert ha mégis sikerül rálépnetek, akkor kezdhetitek elölről a játékot. 3 nehézségi szint van, plusz egy egyéni beállítás, ahol kedvetekre állítgathatjátok, hány akna legyen, milyen méretű terepen stb. Akik nem nagyon sajátították el még a szabályokat az aknakeresőben, annak a kezdő szintet célszerű választania. Ez csupán 10 aknából áll. Aki igazi veterán, annak a mester szintet ajánlom, vagy ha ez sem elég, akkor egyénileg is beállíthatja a terepet és aknák számát. Érdemes nagy terepre több aknát tenni. A játék ezeket véletlenszerűen helyezi el a táblán.

Az aknakereső  időre megy. De nem úgy ahogy ti gondoljátok. Az idő nem visszafele fog számolni nektek. Itt nullától kezd számolni és célunk, hogy az összes akna megtalálását minél hamarabb teljesítsük. A játék végén eredményed felkerülhet a Legjobb időkbe is. Érdemes amúgy megdöntögetni az eredményeket, és meglátjátok egyre jobbak lesztek az aknakeresőben ha többet játszotok vele. A játékból versenyek is alakultak már ki. A rekordot fogalmam sincs, hogy ki tartja. DE mégis, mi segít az aknák megtalálásában? A számok!!! A  négyzetekben megjelenő szám azt jelzi, hogy összesen hány négyzet tartalmaz aknát a szomszédos nyolc közül. A bal egér gombbal szabadíthatjátok fel azt a területet, ahol nincs akna. A jobb egér gombjával pedig bejelölhetitek egy kis zászlócskával azt a kockát, ahol úgy gondoljátok akna van.

Ma már többféle kinézetű aknakeresőt találhatunk a neten. Ezeket is érdemes kipróbálni, viszont a szabályok nem változnak, csak a játék kinézete. Kivéve egyet: Ugyanis az MSN-en éppen megcserélődik a szabály, ahol az a lényeg, hogy minél több aknát találj meg. Az nyer, akinek a legtöbb aknát sikerült megtalálnia. Ezt egy ismerősötökkel játszhatjátok közösen.

Próbáljátok ki ti is az aknakeresőt. Megéri. Szevasztok!

Üdv: Csuszi

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr542327721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mayhem 2010.09.27. 22:19:15

Csak nehogy belemenj 1 aknába csuszi :D (2 értelmű :d)

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.09.28. 17:19:29

Én is imádom az aknakeresőt. Emlékszem régen, hogy feltudott idegesíteni, mert nem tudtam a szabályát. De mióta megértettem a lényegét, azóta ha unatkozok aknakeresőzök:P:D
süti beállítások módosítása