Új sorozat! Freeware játékok: Freeciv (1) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Új sorozat! Freeware játékok: Freeciv (1)

2011.10.04. 21:31 :: Ernő88

Köszöntök mindenkit az új sorozatomban, ahogy a címben kiderült, ebben a rovatban  freeware játékokat mutatok be nektek amolyan kedvcsinálóként, ezeket szabadon letölthetitek és játszhattok is vele. Tegnap alaposan kiveséztük a Játékos fogalomtár keretén belül a freeware jelentését, és a bejegyzés végén az utolsó kép a Freeciv nevű játékból volt. Így az első freeware játék amit bemutatok, ez lesz.

A Freeciv 1996-ban megjelenő többjátékos, körökre osztott stratégiai játék, amely PC-re készült és a Sid Meier's Civilization sorozat inspirálta. A GPL licenc alapján szabad szoftver. A Freeciv a legnépszerűbb Civilization klón Microsoft Windows alatt. Ez egy kör alapú játék (turn based), az emberi játékosok valójában egymással párhuzamosan lépnek, az AI népek viszont külön mozgatják a bábuikat. A rendszerkövetelmények alacsonyak, tehát egy gyengébb gépen is kiválóan fut. A játék elérhető magyar nyelven is.

A történetben a játékos ie. 4000-ben találja magát egy törzs vezetőjeként, a népét pedig évszázadokon át kell vezetnie az űrkorszak felé. Ahogy haladunk előrébb a játékban, újfajta épületek, intézmények, válnak felépíthetővé és képzettebb katonai egységek toborozhatóak. A játékosnak háborús kihívásokkal kell szembe néznie, akár multiban hús-vér játékosok ellen is. A játék akkor ér véget, ha az egyik civilizáció egyeduralkodóvá válik, az egyik nép űrkolóniát épít, vagy ha lejár a játékidő. Azoknak lesz nehezebb a Freeciv kezelésének az elsajátítása, akik nem ismerték az eredeti játékot.


A Freeciv egy nagy mértékben konfigurálható program. Játszható Civilization 1, 2 és Freeciv szabályok szerint is, de a szabályokat a játékos maga is átállíthatja. Kliens-szerver felépítésű a játék motorja, tehát az adminisztrátor a szerver alkalmazáson (egy játékos módban lehet ugyanaz a gép a szerver és a kliens is) keresztül állíthatja be a játékszabályokat, a mesterséges intelligenciát, indíthatja el az új játékot, mentheti el a játékállást. A kliensek grafikus felületen keresztül végezhetik el a választott népük irányítását körönként. A kommunikáció TCP/IP protokoll segítségével fut.

Akik kedvet kaptak hozzá, azoknak kellemes szórakozást kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr313276113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása