Sárga Kazetta: Super Mario Bros (1) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Sárga Kazetta: Super Mario Bros (1)

2011.10.17. 20:00 :: Ernő88

Sziasztok!

Az első játék amit bemutatnék ebben a rovatban, az a méltán a játékok királyának emlegetett Super Mario Bros lesz. Aligha akad szerintem ember a Földön, aki legalább csak a nevét ne hallotta volna. Még a csapból is Mario folyik, na de nem baj mert a foglalkozása pont vízvezeték szerelő. Lássuk a tesztet!

TÖRTÉNELEM "ÓRA"

A Super Mario az egyik legismertebb videojáték a világon, amit a Nintendo adott ki 1985-ben, NES konzolra (később további konzolokra is).  Ez mára már igazán klasszikussá vált játék, nincs ember aki legalább a nevét ne hallotta volna. Annyira népszerű még napjainkban is, hogy 25 éves kora ellenére is születnek újabb játékok Mario főszereplésével. Sokan azt hinnék, újat már nem tudnak kitalálni a készítők. De mégis... Én először a kis sárga kazettán ismertem meg, de nem bántam meg. A játéknak még további 2 része jelent meg. Szerintem mind közül ez a legjobb. Napjainkra tehát számos Mario játék készült el, ezek között vannak szórakoztatóak, és vannak érdektelenek is. És természetesen rengeteg PC-re írt verzió és flash játék is található az interneten. Ezek közül a legnépszerűbb PC-s verzióról már írtam játéktesztet: ITT olvashatod!
Marionak vízvezeték szerelő a foglalkozása, és egy csövön jut le a csodálatos Csiperke Királyságba. A játékban, külső tulajdonságai alapján egy alacsony, bajszos, jó húsban lévő (kövér) és állandóan sapkát viselő úriember. Na jó, sajnos semmilyen fáma nem szól, hogy úriember lenne, de szerintem az. Legfőbb célja, hogy a sárkány karmai közül megmentse a királynét.  8 sárkánnyal kell megküzdenie az egész játékban .
Marionak van egy öccse, Luigi. Ők igen csak ellentétben állnak egymással, ha valami az egyiknek jó, biztos, hogy a másiknak nem lesz az. Végülis csak testvérek...

JÁTÉK

Oké befejeztem a történelemórát, nézzük a gyakorlatot. A bal oldali lévő képecske, a főcímképernyője a játéknak. A játék régisége ellenére is szépen néz ki. A menüben nincs túl nagy választásunk, egy- vagy kétszemélyes játékot. Ezalatt pedig az eddig elért legmagasabb pontszámunkat olvashatjuk le. 
Mikor elkezdek vele játszani, de lehet ez más játék is, akkor eszembe jut a régi szép Nintendós korszak. Mikor tesómmal multiztunk, egymást szidtuk ha nyert valaki, és mindenki saját magát vallotta a legjobbnak...  Sajnálom, hogy vége!

Mielőtt már azt gondolná valaki, hogy az egész bejegyzés átmegy érzékenységbe, az nagyon tévedtek :D!! Szóval folytassuk...
A pályák érdekesek, változatosak. Hol szárazföldön, vízben és hol a levegőben kell felvennünk a harcot az ellenséggel.
A Csiperke Királyságban egyébként 8 világban kell helytállni. Minden világban 4 pálya van, ha a 3.-at teljesítettük, eljutunk az adott világ sárkány uralkodóhoz, akit értelemszerűen le kell győznünk. Legyőzésük nem igényel különösképpen nagy ügyességet. Tulajdonképpen még megküzdeni sem kell a sárkányokkal, elég ha a hidat iktatjuk ki alóluk.

Mario kalandja során számos más ellenséggel is találkozni fog. A tetejébe ezek mindent be fognak vetni, hogy megállítsanak, vannak olyan ellenségek akiken örülünk ha keresztül megyünk rajtuk, nem hogy elpusztítsuk. A pályákon találhatunk ehető gombákat és ha ebből kettőt felszedünk már fegyverünk is lesz. Vannak még életet adó gombák és veszélyesek is, amik azonnali halált okoznak. Számos kérdőjeles téglákkal is fogunk találkozni, ahol gombát, virágot, vagy akár pénzérmét üthetünk ki. Nem árt gyűjtögetni őket, hiszen ha 100 érmét kigyűjtünk, Marionk egy élettel lesz gazdagabb. Megéri a pénzérméket felszedegetni, ha be akarjuk biztosítani magunkat életekkel. A Mario sorozat a titkos helyekről is ismeretesek. Lesz olyan titkos hely, ahol egy égig érő paszuly megmászásával érhetünk el, ez gyerekkoromban a kedvencem volt ezeknek a felfedezése. Rengeteg láthatatlan falból ütögethetünk ki dolgokat, ezektől nem kell félni, kobakunk sem fogja bánni.

-Eddig eljutottam, de ez a nagy fal már túl nagy falat számomra!

A készítők bonyolították a játékot azzal, hogy időre megy. Ha letelik, ugye nem kell mondanom mi történik? Sejtitek ti azt úgy is.
A játék hangjaival, grafikájával mindenképpen meg vagyok elégedve. Nagyon szép, ámbár csakugyan feltűnik a kora, viszont régisége ellenére mind a mai napig szórakoztató maradt. Azt mondom próbáljátok ki, ha tehetitek inkább Nintendó gépezeten, mert csak az nyújtja azt a hangulatot amit régen érezhettünk. Gondoltam viszont azokra is, akik ezt gép hiányában nem tehetik meg, a következő oldalon olyan Nintendó alkotásokat próbálhattok ki, amihez még emulátor sem kell. Kellemes szórakozást kívánok hozzá. Mariora fel!

A most következő linken, a SMB-t próbálhatjátok ki: Super Mario Bros. 

A teszt 2010. augusztus 30-án készült a Roach játékelemzések blogon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr203310070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása