Játssz a PSP-den: Need for Speed - Underground Rivals (1) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Játssz a PSP-den: Need for Speed - Underground Rivals (1)

2011.10.11. 21:00 :: Ernő88

Sziasztok!

Legújabb rovatomban a saját PSP játékaimat mutatnám be nektek. A bevezetőben már elárultam, melyik játék kerül először terítékre, de aki most jár először a blogon annak elárulnám. Így tehát az első részben a Need for Speed - Underground Rivals című játékot fogom részletesen kivesézni nektek.

Emlékszem, mikor megvásároltam 2007-ben a PSP-met Debrecenben a Media Marktban, tudtam, hogy nem bánom meg. A PSP egyébként egyáltalán nem volt drága, 40.000 Ft-ért vásároltam, és gondoltam ha már megvettem egy játék is kéne hozzá, ez pedig a Need for Speed - Underground Rivals lett. Emlékszem, kétkedően álltam a játékhoz, azt hittem valami butított verzió lesz, de mikor betettem a PSP-be és elkezdtem vele játszani, azonnal megszerettem. Egyedül a memóriakártya hiánya okozta a legtöbb gondot, ugyanis a PSP nem tárolja a mentéseket, és ha újra játszani akartam, kezdhettem az egészet elölről. Később aztán lett "memókártyám" és nem sokkal később ki is pörgettem a játékot.
Minek után nem nagyon ismertem a PSP-s játékokat, magát a tokot és borítót kezdtem vizsgálgatni a játék megvásárlása előtt. Ugyebár a PSP-s játékoknak elég kicsi tokjuk van, ezt aranyosnak találtam, majd ennek alapos szemrevételezése után megnéztem a hátsó borítón mit is ígérnek nekünk a készítők, és többek között fel volt tüntetve, hogy 20 kocsi és 10 pálya található a játékban. Bevallom, kicsit keveseltem ezeket a dolgokat, de közben az is eszembe jutott, hogy egy kis UMD-re csak kevesebb adat fér mint a PC játékok esetében. Ha már UMD, meg kell említenem, fogalmam sem volt, hogy tegyem a kis lemezt a PSP-be, de valahogy sikerült megoldanom, és el tudtam indítani a játékot. Közben előttem voltak a töri, magyar... tételek is, ugyanis a gép megvételekor alig volt pár napom a szóbeli érettségiig pechemre. :D
Miután elindítjuk a játékot a kezdő képsorok után egy nevet kell megadni, majd ha ez is megvolt, ki kell választani, hogy 4 alapvető, tuningolatlan kocsi közül melyiket találjuk a legszimpatikusabbnak a megvásárlásra, majd ha ez megtörtént, bejön a főmenü. Felesleges story módot keresni ugyanis e helyett van egy olyan menüpont, hogy Quick Play Battle és Circuit Race. Ezek adják a játék karrierjét, önálló sztorivonal nincs, de nem is fogjuk megbánni, egy teljesen új játékot kaponk PC-s és konzolos társaikéhoz képest. Ha valaki észreveszi, már a főmenüben is nagyon szép a grafika, sejteni lehet, hogy a továbbiakban is így lesz. Ha beléptünk az emlegetett menüpontba, találhatunk 4 fajta verseny típust.

  • Street Cross: Megadott pályán kell a végén elsőként beérnünk a célba, hasonlóan a circuit versenyekhez.
  • Drift Attack: A legélvezetesebb játék, ugyanis itt egy megadott részen kell driftelgetnünk, és egyre több pontszámért kell majd megküzdeni.
  • Nitrous Run: Itt checkpointokat kell elérnünk, lehetőleg minél többet, hogy a nitro tartály ne ürüljön ki a célvonal előtt. Ez is az élvezhető versenyek közé tartozik.
  • Drag: Egy vonalból indul mindenki és a cél eléréséig manuálisan kell a sebességet váltanunk. Ha nem jól váltunk, egy idő után lefullad a járgány, és kezdhetjük elölről az egészet.

A fenti 4 játékmód közül mindegyik érdekes, és a szavatosságot növeli az, hogy minden feladatot 3-szor (bronz, ezüst, arany) kell teljesítenünk, értelemszerűen az aranyért kell a legjobban szenvedni. De ezzel még nem merült ki a játék, ugyanis van egy olyan menüpont is, hogy Circuit Race, melyben a legkönnyebbtől kell a Mester szintig felverekednünk magunkat, és alaposan át kell gondolnunk, melyik verdát használjuk a versenyekre, főleg ha arany kupa a tét. A Circuit Race-ben a sima versenyek és kiesős versenyek mellett van egy olyan lehetőség is, hogy Rally Relay, ahol két kocsit kell választanunk és ha a kezdő kocsival teljesítettük az első kört, következik a másik kocsi és vele kell befejeznünk a versenyt. Szerintem ez a legérdekesebb játékmód, ahol kiválasztasz 2 brutális járgányt és már te vagy a pálya királya. Ahogy haladsz feljebb a szinteken, értelemszerűen ez is nehezedik. A kocsikat lehet teljesítményileg tuningolni és a külsejét csinosítgatni, sokféle dolgot (pl.matricát, neon fény) lehet kocsinkra felszerelni. Közben ha már a főmenüben jártok, észrevehetitek, hogy egészen csinos a grafika, és higgyétek el a játékban is ugyanilyen lesz. A környezet és kocsik is jól kivannak dolgozva, talán a civil járműveket hanyagolták a készítők, de ez az összes Need for Speed játékban alapvető probléma, úgyhogy ettől a hanyagságtól el lehet tekinteni, hisz maga a játék szuper.
Ha elkezdünk egy verseny "karrierben", kiírja mit kapunk ha teljesítjük a pályát, milyen pályán megyünk, hány kört és mi a küldetés.
A Race Now menüpontban lehet gyakorolni aki nem mer az elején még a küldetésekbe belevágni, ott a Custom Race-ben 10 pálya közül kell kiválasztani melyik pályán és melyik kocsival menjünk. Nem tétre megy a játék, úgyhogy annyi versenyt lehet menni amennyit csak akarunk. Érdekesség, hogy a Custom Race-ben van 2 pálya amit a karrier módokban nem fogunk megtalálni, amit rövidségük miatt is hiányoltam (Nexus East, Nexus West). No, szóval miután elkezdtünk egy versenyt megpillanthatjuk a csodás grafikát, amiről korábban már beszéltünk, és talán a PC-s Underground játékoktól merően más játékot fogunk kapni. Valami hasonlóságot észre fogunk venni, de lényegében más koncepcióra épül mint PC-s társai. Pozitív dolog a játékban a kinézet mellett, az irányítás is, pár kör megtétele után azt tapasztalhatjuk, hogy a készítők nagyon eltalálták az irányítási beállításokat, és ha teljesen feltuningoltuk járművünket, akkor sem lesz nehezebb irányítani. Összegezvén a dolgokat, az irányítás nagyon bejött, könnyű. Verseny közben és a főmenüben is zenéből nem lesz hiány. Különböző előadóktól hallhatunk alkotásokat, ezek között akadtam olyanra ami "zene volt füleimnek", és szerintem nektek is lesz olyan ami meg fog tetszeni, ezeket nem érdemes kinyomni, de természetesen az ehhez kapcsolódó beállításokban ezt is megtehetjük.  Pályákon a már megszokott módon a Need for Speedeknél, találhatunk rövisítéseket, na de olyanokat is ami egyenlő a szívással, mert a nagy sebesség miatt vagy egy falba csapódunk, vagy elvesztjük uralmunkat a járgány felett, úgyhogy nem árt előbb a rövidítéseket tesztelni, melyiket használjuk ki, és melyiket nem célszerű. A versenyeket nehezíti még a forgalom, ajánlatos ezt kikapcsolni, ugyanis ez nem olyan mint a Carbon-Own the City-től kezdődően, hogy a civil kocsik úgymond lepattognak rólunk mint ha szivacsból lenne, ha a Rivalsban ütközünk igen magasan fel tudunk repülni. Előzéshez és nagyobb sebesség eléréséhez érdemes a nitrót használni, és ajánlom tegyünk a kocsi alá neon fényt is ez hangulatosság teszi a versenyt. Negatívum a történetben, hogy ha elkezdjük a karrier versenyeket, egy idő után ellaposodik a játék, azt vesszük észre mindig ugyanazt a célt kell elérni, semmi újdonság nincs benne. Na ilyenkor szoktam én szüneteket beiktatni, nem játszok mondjuk 2 napig, aztán újra előveszem és folytatom. De olyan, hogy teljesen megunjuk, egyenlő a lehetetlennel, mert 4 éve vettem meg de hébe-hóba előveszem.
Főmenüben van egy olyan menüpont, hogy Pocket Garage, itt a kis garázsunkat tekinthetjük meg, a megszerzett járgányokkal, ezeket a garázs helységeibe bármilyen módon kényünk és kedvünk szerint rendezgethetjük.
A játékban megnézhetjük a statisztikákat is, jelen pillanatban hogy állunk a játék teljesítésében, mennyit játszottunk eddig összesen és még sok más egyebet. Vannak tiszteletdíjak is, ezekért külön díjakat kapunk, ezeket is megnézhetjük.
Multizni is lehet úgy, ha mondjuk egy havernak is megvan a játék, de így is maximum rajtunk kívül, egy társunk kapcsolódhat a játékba. A netes multizás lehetőségét nem tették bele a készítők, viszont van egy olyan menüpont, hogy Party Play, itt maximum 4 játékos vehet részt úgy, hogy a soron következő mindig átveszi az előző játékostól a PSP-t. Ennyi is a multizási lehetőség, de higgyétek el a Party Play tökéletesen kielégíti az igényeket, régen pár haverral néha emlékszem összeültünk, hogy megmutassuk tudásunkat.
Különféle alap dolgokat állíthatunk be az Options menüpontban, ezen kívül szerkeszthetjük a Track listát, pl. milyen zenéket játsszon le, és melyeket ne.

Ezzel nagyjából tesztem végére is értem. Összegezvén a dolgokat a Need for Speed - Underground Rivals tehát bebizonyította, hogy egészen új játékot hozott a mi kis kézi konzolunkra, nagy testvéreihez képest, amit jó sokáig nem tudunk majd letenni. Önálló sztorivonal nincs, de elfeledteti velünk a két külön álló karrier mód. A játék egy idő után unalmassá, lapossá válhat, ez azzal orvosolható ha egy pár napig letesszük a játékot, majd újra elővesszük. Grafika, irányítás, zene terén abszolút megvagyok elégedve. Kocsik és pályák terén annyira már nem, ugyanis kevésnek ítélem meg -és emiatt is laposodhat el később a játék- de azt mondom ennyi még elnézhető. Az ára nem túl magas, sok helyen beszerezhető még régisége ellenére is. Tehát nyugodtan mondhatom, a Need for Speed kedvelőinek nem lesz csalódás, így hát elő a PSP-t és irány játszani!!!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr773288704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása