Retró Játék Sorozat: Mortal Kombat 4 (2.rész) /Befejező rész/ - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

Retró Játék Sorozat: Mortal Kombat 4 (2.rész) /Befejező rész/

2011.10.02. 19:35 :: Ernő88

A 2.részben fogom nektek részletesen is bemutatni a Mortal Kombat 4-et.

A játék PC-s változata 1998, július 31-én jelent meg. De ezen kívül kijött még: Árkád gépeken, Game Boy Color, PlayStation, N64, Dreamcast platformokra is. Műfaja: Verekedős játék. Egyjátékos és többjátékos módja is van. A játék 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A menübe lépve 6 menüpontot találunk, ahol belépve az Arcade-be eldönthetjük, hogy egy az egy elleni játékot kezdünk, vagy ketten cserélve vigyük végig a sztorit. Igazából story mód nincs, de ha végig visszük az összes karakterrel a játékot, akkor megkapjuk a saját kis történetüket. Sajnos nálam ez a videó részleg nem működik a játékban, mint ahogy a zenék sem szólnak valamiért a harcok alatt, de talán ezt nem is bánom.
Ha kiválasztottuk, hogy 1 vagy 2 harcossal visszük végig a játékot, ezután térünk át a karakterválasztó képernyőre.15 harcos közül választhatunk, plusz két rejtett karaktert Gorot és Noob Saiboot-ot. A két rejtett karaktert kizárólag cheat-el hozhatjuk elő. Kedvenc karaktereim: Goro, Sub-Zero, Reiko, Scorpion, Shinnok. 
Ha megtörtént kedvenc karakterünk kiválasztása, ezután azt dönthetjük el, milyen nehézségi szinten kívánjuk végig vinni a játékot. A nehézségi szintek a legkönnyebbtől a profi módig terjednek. Minél nehezebb játékmódot választunk, annál több ellenféllel kerülünk szembe, de a végén mindig meg kell küzdenünk a legnehezebb ellenfelünkkel, Goroval. Még nekem is nagyon nehéz őt legyőzni, pedig képzelhetitek már nem kispályás vagyok a játékban, és ezt nem nagyképűségből mondom :) Goro nem főellenség, ezt a tisztséget a már jóval könnyebben legyőzhető Shinnok tölti be.
Mikor megtörtént a a nehézség kiválasztása, el is kezdjük a játékot, cél az ellenfél legyőzése. Felül bal oldalon látható az életerő csíkunk, jobbra tőle az ellenfélé. Lényeg, hogy minél kevesebb találatot és pofont szerezzünk be, a kék csíkunk ne fogyjon el, ezzel szemben az ellenfélé nyugodtan fogyhat. Két körön keresztül kell tartani a frontot (beállítható 1 kör is), ha egy-egy az állás akkor jön a 3. döntő mérkőzés. Ha nyerünk akkor tovább püfölhetünk mint Bud Spencer, ha veszítünk sincs gond, egy ideig újra kezdhetjük az adott ellenféltől a játékot. Ez a lehetőség nincs örökké, utána mindent kezdhetünk elölről. Ha legyőztük a főellenfelünket, Shinnokot is, akkor megkapjuk annak a szereplőnek a történetét, akivel végig vittük a játékot.
Fontos, hogy számotokra a legkézenfekvőbb irányítás beállítást válasszátok, mert a nyertes meccs végén több kombinációból álló kivégzést is alkalmazhatunk, és van olyan amihez egyszerre több billentyűt is meg kell nyomni. Ez nagyon nehéz, van egy olyan Cheat lehetőség a főmenüben ahol beállíthatjuk azt, hogy melyik típusú kivégzést alkalmazzuk, összesen 2 gomb lenyomásával. A bal oldali képen egy kivégzést láthattok! A meccsek során is használni kell a kombinációkat, és nagyobb erejű ütést mérhettek a gépi ellenfélre.
A játékot multiban is lehet nyomatnunk egy barátunkkal, ugyanis a billentyűzeten 2 személyre is beállítható az irányítás, vagy ha van Joystick-otok arra is beállítható. Ekkor megmutathatjátok ki a Jani a háznál... vagyis a játéknál :)
Íz Arcade módon kívül többféle mód közül válogathatunk, létrehozhatunk kiválasztott karakterekből Tournament módot is, a kedvencem az Endurance mód, ahol egy kiválasztott karakterrel egyetlen életcsíkkal kell legyőznünk minél több harcost. A Practice-ban gyakorolhatjuk az ütéskombinációkat, beállíthatjuk kivel, milyen nehézségi szinten és melyik pályán gyakoroljunk. Nem utolsó sorban itt nézhetjük meg a már meglévő bónusz videókat is.

TAPASZTALATOM A JÁTÉKKAL KAPCSOLATBAN

A Mortal Kombat 4 az a játék amivel még ma is szívesen játszok. Nem tudom és egyelőre nem is akarom megunni. Tény, hogy egy kezdő számára nagyon nehéz lehet az irányítás. Véleményem szerint ha megfelelően állítjuk be ezt, a végén már oda se fogunk figyelni éppen melyik ütéskombinációt választjuk, mert olyan sokat fogunk tudni. A kombinációk közül a kivégzésnél kell a legjobban figyelnünk a gombok lenyomásánál, mert egy gomb elrontása esetén kezdhetjük újra, vagy nem mert időnk nem sok van rá.

A zenékkel, hangokkal nincs problematikám. Igaz a zenék valamiért nálam nem hallhatóak, de a hangok terén meg vagyok elégedve. A  játékban nincs story mód, viszont még így is végtelen játékidőt tölthetünk el vele, aki igazán megszereti a játékot. Rengeteg cheat lehetőség van, a bejegyzés végén linkelem az oldalt ahol megtalálhatjátok ezeket. A cheat-el válnak játszhatóvá a következő bónusz harcosok Goro és Noob Saiboot (lásd a cheat linket). Külön öröm számomra, hogy 2 féle Professional szinttel is játszhatunk. A karakterek öltözéke is változtatható (lásd a cheat linket). A harcokat megelőző töltőképernyőn számkombinációk beütése után egyes extrákat hozhatunk be. És még megannyi lehetőség lesz a játékban, higgyétek el nekem ha idővel megismerkedtek a Mortal Kombat 4-el. Ez egy olyan játék, ami mindig nyújt valami újat. Csak ajánlani tudom ezt a régi, erősen árkád gémet.

CHEATEK

Aki bátorkodik újra elővenni, vagy megismerni ezt a játékot az használja a cheateket. Íme egy oldal ahol a csalásók megtalálhatók: http://www.freeweb.hu/mortalkombat/MK4cheat.htm

ÉRDEKESSÉGEK

  • Az MK4 az első Mortal játék volt, aminek a karaktereit számítógéppel alkották meg, bár a karakterek szövettérképének lemodellezésére ismét színészeket kértek fel. Ezek forradalmi újítások voltak, de ez annak rovására ment, hogy a karakterek elavultnak tűnnek.
  • Az MK4-ben szerepet kapott egy korlátozott fegyveres rendszer is, ami annyiból állt, hogy ha a játékos a megfelelő kombinációt üti be, megjelenik egy fegyver a kezében, amivel erősebben megsebezheti az ellenfelet, valamint neki is dobhatja (lásd a cheat linket).
  • A kezdeti reakciók a játékot illetően nem voltak túl biztatóak. Sok rajongónak és kritikusnak nem tetszett, hogy a sorozatot 3D-s környezetbe helyezik át. Bár olyan erős volt a reklám és marketingkampány, valamint az ország körüli bemutatás, hogy a játékosok is úgy kedvelték ezt a részt, mint az előzőket.

Kellemes szórakozást kívánok a játékhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr863073708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása