JÁTÉKOS FOGALOMTÁR: Freeware játékok (7) - WORMS - PC játékok magazin

WORMS - PC játékok magazin

A blog létesítésére egy barátom csomó Armageddonos játéka adta az ötletet. A blog lényege? A főbb-főbb téma a Wormssel kapcsolatban lesz, de a blog kitér egyéb játékrovatokra, friss hírekre és videókra is. A blog egyénisége? Rengeteg egyéni rovattal foglalkozom a blogon belül. És ez évről-évre egyre csak bővülni fog. Mivel a blog a magazin megjelölést kapta, ezért úgy kell tekinteni rá mintha egy online újságot olvasnál a játékok és a worms terén, környezetszennyezés és papír nélkül. Ráadásul mindennap. Tartsatok velem mindennap akármilyen hülyeséggel, itt a Worms - PC játékok magazin!-ban. (Ha ti is megakartok osztani valamit: bolong_17@freemail.hu címemre tegyétek meg) A blog kategóriája: Tech-humor

WORMS Chat

AZ ÉN VIDEÓM! (Felhívás)

Sziasztok! Ezúttal a blog videókat is fogad. Tehát ha készítettetek egy játék vagy konzolbemutatót, de nem mertétek bemutatni itt megtehetitek. Ezzel reklámozom a videóitokat. Küldjetek be minél többet az E-mailemre:) Publikálás ha érkezik videó: 20:00

Mobiltelefonos játékok rovata!

Utolsó kommentek

JÁTÉKOS FOGALOMTÁR: Freeware játékok (7)

2011.10.03. 19:51 :: Ernő88

A mostani JÁTÉKOS FOGALOMTÁRBAN a freeware jelentésével és a freeware játékokról tudhattok meg információkat! Először is nézzük mit is jelent a freeware szó:

FREEWARE SZÓ JELENTÉSE

~A freeware olyan, a szerzői jog által védett program, ami ingyen használható korlátlan ideig. A freeware (ingyenes szoftver)  nem keverhető össze a szabad szoftverrel (free software) ami bármilyen célra felhasználható, sőt szabadon is módosítható. A freeware felhasználási módja gyakran korlátozott. Nem azonos a szabadon terjeszthető szoftverrel sem: pl. az Internet Explorer szabadon letölthető de nem terjeszthető!~

Ezek után ismerkedjünk meg a freeware játékokkal kapcsolatban alapfogalmakat.

FREEWARE JÁTÉKOK

Freeware játéknak nevezzük azon játékszoftvereket (legyen példánk a videojátékok :) ), amelyek szabadon, ingyen használhatóak. Rengeteg ingyenes játék van a interneten. Ezek között vannak olyan ingyenes videojáték, ami azelőtt kereskedelmi forgalomban volt, de már nincs hozzá támogatás, ezért ingyenesen hozzáférhető tették. Ezeket nevezzük abandonware játéknak. Vannak olyan ingyenes játékok, amelyek egy másik szoftverhez hasonlítanak, de ezeknél kevés funkció érhető el vagy csak korlátozott ideig használható. Ezeket demonak nevezzük. A demokhoz hasonlóan készülnek a kereskedelmi forgalomban lévő játékokat reklámozó ingyenes minijátékok. Egyre népszerűbbek a nyílt forrású játékok, amelyek több operációs rendszeren is futnak. Népszerűek még a flash játékok, amelyek többnyire flash klip vagy java alkalmazás formátumúak a többféle rendszeren való használhatóság érdekében. Hátrányuk, hogy  ezek a játékok gyengébb minőségűek mint a többi játék, általában kétdimenziósak, de rövid szünetek eltöltésére kiválóak.

 

Napjainkban a számítástechnika fejlődése miatt köztudott, hogy a játékok folyamatosan elavulnak, ezért egy nem régiben csúcstechnikás játék mára elavulttá válhat. Emiatt egyes játékokat a gyártó ingyenessé, szabaddá tehet (ilyen pl. a Command & Conquer: Tiberian Sun).


ÉRDEKESSÉG!!!!!

A freeware kifejezést Andrew Fluegelman alkotta meg, az általa írt PC-Talk kommunikációs programüzleti modelljére, bár ezt a modellt ma shareware-nek neveznénk. A shareware szó azért született meg, mert a freeware egy ideig Fluegelman bejegyzett védjegye volt.

Népszerű freeware játék a Freeciv (1996)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wormspcjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr533276082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása